Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders: “Als je geen doel meer stelt… dan wandel je in de marathon”
Extra

Lionel Sanders: “Als je geen doel meer stelt… dan wandel je in de marathon”

Lionel Sanders is opnieuw een man met een missie, een man die het WK Ironman in Hawaii wil winnen. In een uitgebreide video van Talbot Cox heeft de Colonel het over zijn workouts in aanloop naar het seizoen en zijn grootste leerpunt van 2018: “Je moet altijd plannen maken. Als je geen doel hebt, dan weet je wat er gebeurt, dan wandel je in de marathon tijdens het WK Ironman in Kona…”

Lionel Sanders is weer zijn fijne humoristische zelf voor de camera van Talbot Cox. Hij begint de video met de opmerking dat hij wel eens in het zwembad plast. “Altijd, tijdens elke zwemtraining, drie tot vier keer. Ik plas zelfs in deze emmer, want ik heb nog niet genoeg races gewonnen om een badkamer te kunnen kopen…”

“Ik was altijd een goeie planner”

Maar daarna gaat het over ernstigere zaken, zoals de toename van het aantal workouts in de laatste fase van de seizoensvoorbereiding en de grootste lessen die hij in 2018 geleerd heeft. “Ik ben niet de meest getalenteerde atleet,” legt Lionel uit. “Maar ik was altijd wel een heel goeie planner. Ik was ervan overtuigd dat als ik twaalf maanden lang een specifiek traject zou volgen, dat ik dan ook dat doel zou bereiken. Ik had het plan gemaakt om Kona te winnen, maar ja, wat dan? Dus liet ik in 2018 die plannen voor wat ze waren en deed ik mijn eigen ding. Maar wat gebeurt er als je jezelf niet dat doel stelt? Dan wandel je tijdens de marathon in Kona.”

“Stop met zwemmen als je te vermoeid bent”

The Colonel neemt ons mee het zwembad in en duidt op het belang van een vlotte zwemtraining. “Als je te vermoeid bent, gaat je techniek er onder lijden en breng je te veel ‘vuilnis’ mee in je training. En dat moet je zien te vermijden. Dan is het beter om even een break in te lassen…”

Het hoofdonderdeel van de video is natuurlijk opnieuw zijn bike workout, waarin Lionel in de hem kenmerkende stijl commentaar geeft terwijl hij aan het afzien is… “Deze doet zeer, vijf minuten aan 440 Watt… One great workout will not win a race, 30-40 good workouts, strung together in close proximity, will win a race…”