Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
6 Belgian Hammers naar Abu Dhabi voor eerste Mixed Team Relay van 2019
Belgian Hammers in actie op het WK Mixed Team Relay in Hamburg in 2019 (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

6 Belgian Hammers naar Abu Dhabi voor eerste Mixed Team Relay van 2019

In het weekeind van 8 en 9 maart is Abu Dhabi de opener van het World Triathlon Series seizoen. Vrijdag 8 maart zijn er de individuele sprinttriatlons voor elite mannen en vrouwen. Op zaterdag 9 maart staat de eerste Mixed Team Relay van het seizoen op het programma. De Belgian Hammers trekken met zes triatleten naar Abu Dhabi. “We rekenen er op dat Marten en Claire fit zullen zijn…”

Claire Michel past voor Singapore

De Superleague triatlon dit weekend in Singapore moet het doen zonder Belgische triatleten. Nadat Marten Van Riel eerder bekendmaakte dat hij niet start en kiest voor volledig herstel van zijn beenblessure, laat nu ook Claire Michel weten dat ze past voor Singapore wegens ook nog niet helemaal hersteld van een, gelukkig lichte, blessure. En dat is minder goed nieuws voor de Mixed Team Relay.

Sad to announce that I won't be able to compete in the @superleaguetriathlon Grand Final in Singapore this weekend….

Geplaatst door Claire Michel – Triathlete op Dinsdag 19 februari 2019

Christophe en Jolien als back-up

Topsport directeur Reinout Van Schuylenbergh ziet het nog wel goed komen. “Het gaat de goede kant uit met hen en we rekenen er op dat Marten en Claire voldoende fit zullen zijn voor Abu Dhabi. Maar we hebben sowieso ook Christophe De Keyser en Jolien Vermeylen geselecteerd als back-up,” aldus Reinout.

Dat betekent dus dat de Belgian Hammers met zes triatleten afreizen naar Abu Dhabi. Jelle Geens en Valerie Barthelemy zijn certitudes, al neemt Valerie op vrijdag niet deel aan de individuele wedstrijd. Marten Van Riel en Claire Michel staan zowel vrijdag als zaterdag op de startlijst, met dus Christophe De Keyser en Jolien Vermeylen als back-up.

Races op vrijdag- en zaterdagochtend

De WTS-races en de Mixed Team Relay zullen live te volgen zijn op Triathlonlive.tv, het platform dat op 25 februari volledig vernieuwd wordt. Vergeet dus niet je season pass op tijd aan te kopen. Op vrijdag 8 maart starten de mannen om 10 uur ’s ochtends Belgische tijd. De vrouwen starten om 12 uur onze tijd. Voor de Mixed Team Relay moet je er zaterdag vroeg bij zijn, dan is de start al om 8 uur onze tijd.