Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Nu wint hij veldritten, 5 jaar geleden klopte hij wereldtop triatleten
Jim Thijs bij een van zijn cyclo-cross zeges in Sardinie (foto: Betta Curridori)
Throwback Thursday

TBT: Nu wint hij veldritten, 5 jaar geleden klopte hij wereldtop triatleten

Bij 3athlon.be zijn we al jarenlang fan van Jim Thijs… triatleet, mountainbiker, multi-sporter, trainer en nu zelfs cyclo-crosser. In deze Throwback Thursday hebben we het nog eens over zijn cross-triatlon exploot van vijf jaar geleden toen hij in februari in Spanje een paar wereldtoppers klopte. Maar het is ook een mooie gelegenheid om het een keer te hebben over zijn succesvolle cyclo-cross winter in Sardinië.

Eeuwig jong

Jimbo is zo’n kerel die in onze ogen eeuwig jong blijft. Want als we zo terugkijken, dan draait Jim Thijs al langer mee in het Belgische triatlon en aanverwante sporten dan wij zelf met 3athlon.be. Vanaf dag 1 van 3athlon.be, way back in 2005, schreven we al over Jimbo. We moeten toegeven dat hij een dankbare atleet is om over te schrijven, een toffe pee uit Overijse die zijn PR altijd goed verzorgde, maar die regelmatig ook uitpakte met topprestaties.

Winnen van Del Corral en Bayliss

Zo ook bijna dag op dag vijf jaar geleden. Jim ging in februari bij wijze van voorbereiding op een nieuw Xterra seizoen zijn WK-kater van oktober in Maui doorspoelen in Spanje. Op het Canarische eiland La Graciosa nam hij deel aan de cross triatlon van Desafio. Op de mountainbike hield hij Victor Del Corral achter zich en in het lopen klopte hij Stephen Bayliss.

Dit is wat we destijds schreven over de knappe zege van Jimbo:

Ondertussen heeft Jim sportief een stapje teruggezet en is hij de sterke man achter toptalent Elisabetta Curridori. Zijn Italiaanse sport- en levenspartner is ondertussen pro geworden en staat voor het seizoen van de doorbraak. Jim traint en begeleidt haar en geniet voluit van haar prestaties. Maar om zich te amuseren en omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ging hij deze winter aan de slag in de regionale cyclo-crossen van Sardinië.

8 veldritten gewonnen

En opnieuw heeft Jimbo een sportdiscipline gevonden die hem ligt. Want naast zich amuseren, volgden er ook een reeks successen. Jim won namelijk acht wedstrijden dit winterseizoen:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211473512147670&set=a.10207763635123063&type=3

Jimbo op de Muur?

De kans bestaat overigens dat we Jim dit jaar nog eens in België aan het werk zien. Want nadat papa Curridori de allereerste Challenge Geraardsbergen al met succes afwerkte, wil ook dochter Betta een gooi doen naar eeuwige roem op en rond De Muur. En Jim kennende, gaat die het niet kunnen laten om dan zelf ook weer eens mee te doen. Zullen wij alvast zorgen voor die wildcard in het Belgisch kampioenschap halve triatlon Jimbo? En Kris Coddens wil een start-ticket voor de Xterra Namen regelen een week eerder 😉

Jimbo klopt wereldtoppers in La Graciosa