Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde: “Onvoldoende energie binnen en dat betaal je cash”
Frederik Van Lierde in het lopen in de 70.3 Ironman Campeche (foto: Trimexico)
Nieuws

Frederik Van Lierde: “Onvoldoende energie binnen en dat betaal je cash”

De ontgoocheling was groot bij Frederik Van Lierde na afloop van zijn vijfde plaats in de 70.3 Ironman van Campeche. Hoewel een vijfde plaats geen slecht resultaat is in dit internationale topgezelschap, was Frederik voor meer gekomen. “Het was de bijna perfecte race, maar als je onvoldoende energie binnenkrijgt, dan betaal je daarvan de prijs op dit niveau…”

“Was aan perfecte wedstrijd bezig”

De wedstrijd verliep uitstekend voor de wereldkampioen Ironman van 2013. “Ik was inderdaad aan een perfecte wedstrijd bezig,” vertelt Frederik aan 3athlon.be vanuit Mexico. “Ik kwam als tweede uit het water en op de fiets heb ik iedereen er uit gereden. Ik ben met meer dan twee minuten voorsprong op de eerste achtervolgers beginnen lopen. En dan, na vijf kilometer lopen, op… helemaal leeg. Het werd dus een vijfde plaats.”

“Te weinig binnen, en dat bij 32°”

De reden waarom het plots minder ging in de afsluitende halve marathon moest Frederik niet ver zoeken. “Na 15 km fietsen is mijn voorste bidon uit zijn houder gewipt. Dus werd het twee uur fietsen op 2 in plaats van 4 ORS (Oral Rehydration Solution, een rehydratatie oplossing met extra electrolyten – redactie) en op 120 gram koolhydraten in plaats van 180. Bovendien was het hier ook nog eens 32 graden, bij zo’n 70% luchtvochtigheid.”

“De conditie is wel super”

Frederik probeerde zichzelf nog voor de gek te houden, maar dat had uiteindelijk geen effect. “Ik heb geprobeerd om het uit mijn hoofd te zetten dat ik niet voldoende binnen had, maar uiteindelijk betaal je in zo’n omstandigheden toch de prijs hé… Het positieve aspect is dat ik gevoeld heb dat de conditie super is,” aldus Frederik.

Aanmoedigingen voor Pieter

Het oorspronkelijke doel was om meteen een slot te pakken voor het WK 70.3 in Nice. Het sierde Frederik dat hij Pieter Heemeryck aanmoedigde om dat slot te pakken toen zijn landgenoot hem voorbijkwam gelopen, zoals je kon lezen in het interview met Pieter na diens tweede plaats. De volgende wedstrijd voor Frederik is normaalgezien de Ironman Lanzarote in mei. Afwachten of er door het mislopen voor het ticket voor het WK in Nice nog iets verandert aan zijn schema, maar hij krijgt sowieso nog een tweede kans op kwalificatie in de 70.3 Ironman van Sables d’Olonnes, bij zijn Franse club, op 16 juni.

https://www.facebook.com/frevanlierde/posts/10157128919329127