Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4,5 miljoen mensen volgen Ironman races via Facebook, deal met 3 jaar verlengd
Nieuws

4,5 miljoen mensen volgen Ironman races via Facebook, deal met 3 jaar verlengd

Ironman en Facebook hebben aangekondigd dat ze de samenwerking verlengen en uitbreiden in de komende drie jaar voor het live en on demand uitzenden van Ironman races via Facebook Watch. In 2018 was de samenwerking een succes, met meer dan 4,5 miljoen mensen die de interacties volgden op de Ironman Now facebookpagina en 3,5 miljoen mensen die minstens een minuut van de bestaande live-coverage bekeken hebben.

Van 17 naar 22 events in 2021

Via Facebook Watch zullen in 2019 het WK 70.3 Ironman in Nice, het WK Ironman in Hawaii en nog 15 andere events gestreamd worden. Facebook Watch wordt zo het exclusieve digitale platform waarop de streams te zien zijn, zowel live als VOD (video on demand, om later terug te kijken – redactie). De volgende jaren wordt het aantal wedstrijden nog uitgebreid. In 2020 worden 19 events uitgezonden en in 2021 moeten dat er 22 worden.

Interactie met de supporters

Ironman en Facebook mikken niet alleen op live coverage van de wedstrijd, maar willen ook meer interactie krijgen met de toeschouwers, via Facebook Watch groepen en party’s, real-time polls, berichten van fans en content van toeschouwers langs het parcours.

Vroegere toppers als presentatoren

Voor de presentatie van de live events op Facebook Watch zal Ironman rekenen op een aantal ex-topatleten zoals Dede Griesbauer, Rachel Joyce, Matt Lieto, Michael Lovato, Paula Newby Fraser en de onvermijdelijke Greg Welch.