Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Man veroordeeld die seingever omver reed tijdens Triatlon van Vlaanderen
Nieuws

Man veroordeeld die seingever omver reed tijdens Triatlon van Vlaanderen

Een 51-jarige man uit Maarkedal die in 2016 tijdens de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde bewust inreed op een seingever en de man een paar meter meesleurde, is voor de rechtbank in Oudenaarde veroordeeld tot twee jaar celstraf met uitstel. Hij moet ook 1200 euro boete betalen waarvan de helft met uitstel. “Een goed signaal voor de vele honderden vrijwilligers,” vindt de aangereden seingever.

Op 10 juli 2016 werd de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde ontsierd door een bizar voorval op de Boigneberg in Maarkedal. Met 4 seingevers werd er het verkeer geregeld om de triatleten vrije doorgang te verlenen. Het lange wachten was niet naar de zin van een 51-jarige B&B uitbater uit Maarkedal. Hij reed in op seingever Dirk Blanchart en sleurde de vrijwilliger een viertal meter mee met zijn wagen. Blanchart, uit Sint-Lievens-Houtem, raakte zwaargewond aan zijn been.

“Goed signaal voor honderden vrijwilligers”

Het openbaar ministerie had een strenge straf geëist en de rechter volgde dat advies. De man uit Maarkedal krijgt twee jaar celstraf met uitstel en een boete van 1.200 € waarvan de helft met uitstel. Dirk Blanchart reageerde bij de pers tevreden. “Dit is een goed signaal voor de vele honderden seingevers die zich vrijwillig inzetten voor de veiligheid tijdens wedstrijden.”

Dit jaar vindt de Triatlon Van Vlaanderen in Oudenaarde plaats op zondag 9 juli. De inschrijvingen zijn volop open.