Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dely en Vandecasteele presteren sterk in eerste GP duatlon in Paillencourt
Arnaud Dely op kop van de grote groep (foto: ESMGO Team)
Duathlon

Dely en Vandecasteele presteren sterk in eerste GP duatlon in Paillencourt

Tussen de Franse duatlon toppers presteerden Arnaud Dely en Angelo Vandecasteele uitstekend in de eerste Grand Prix van het seizoen in Paillencourt. Benjamin Choquert pakte de overwinning in een wedstrijd die in de tweede run beslist werd.

Er werd erg snel gelopen in Frankrijk. In de eerste run van 4,2 km zetten de Fransen de toon, met Krilan Le Bhina op kop van een lang lint duatleten in de eerste wisselzone na 12’15. Arnaud Dely volgde als zevende in 12’16 en met 12’18 wisselde Angelo Vandecasteele als 15de. Drie seconden later kwam Pierre Balty als 21ste de wisselzone binnen.

En zo kregen we op de fiets een enorm grote kopgroep, met daarin de drie Belgen. In de tweede ronde van de 19 km fietsen ging Robin Moussel alleen in de aanval. De groep liet min of meer begaan en dat leverde Moussel een voorsprong van 48 seconden op. Dat volstond niet om te winnen, want in de laatste drie km lopen werd hij nog voorbij gespurt door Benjamin Choquert die in 50’22 won. Zeven seconden later werd Moussel tweede voor Yohan Le Berre en Benoit Nicolas.

Geplaatst door Arnaud Dely op Zondag 31 maart 2019

Arnaud Dely maakte een foutje in de wissel, zette de zevende looptijd neer, maar werd finaal tiende, drie seconden achter Angelo Vandecasteele, die de negende plaats pakte in 50’46. Pierre Balty kwam in 51’10 als 21ste over de streep.

Dely was tevreden met zijn prestatie. “De opdracht was om beter te doen dan mijn startnummer (10) en dat lukte bijna. Jammer van dat foutje in de wisselzone, waardoor ik een handvol seconden verlies die me nog een paar plaatsen naar voor in de uitslag hadden gebracht,” vertelt Arnaud. “Maar ik ben tevreden over de conditie en ik ben klaar om de laatste rechte lijn in te zetten richting het WK in Pontevedra,” aldus de beloften wereldkampioen.

Arnaud Dely (l) en Angelo Vandecasteele (r) voor ESMGO Gonfreville (foto: ESMGO Team)

Dely en Vandecasteele maken allebei deel uit van het ESMGO Gonfreville team dat in de ploegenuitslag de tweede plaats pakte achter Metz Triathlon. Van de overige Belgen finishten Wazo De Rouck 41ste en Yves d’Harveng 59ste. Jan Petralia viel uit.

Bij de vrouwen won Emilie Morier. Zij sloot een knappe solo op de fiets wel winnend af en haalde het voor Garance Blaut en Marion Legrand. Onze landgenote Emma Claisse pakte de 13de plaats. Kim Nulens werd 35ste, Kelly Decaluwe 40ste en Aline Andrieu 41ste.

Uitslagen GP duatlon Paillencourt