Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts “Ik beschouw dit als goeie training op een lastig parcours”
Bart Aernouts op zijn Ceepo Shadow in de Ironman Zuid-Afrika (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Bart Aernouts “Ik beschouw dit als goeie training op een lastig parcours”

Voor Bart Aernouts was het zondag in Zuid-Afrika mission accomplished, met een top-10 plaats in een sterk veld. Het levert hem zijn automatische kwalificatie op voor het WK in Kona in oktober. En dat betekent dat Bart zich nu kan focussen op zijn hoofddoel van 2019: de Challenge triatlon van Roth.

In Port Elizabeth mocht hij zijn Ceepo Shadow voor het eerst in competitie testen. Maar het was geen top fietsnummer, vooral door de sterkte van de anderen. “Het fietsen was een echte tegenvaller,” vertelde Bart aan Het Nieuwsblad. “Het was niet goed in vergelijking met de anderen. Ik reed zelf niet echt slecht denk ik, maar de rest fietste indrukwekkend sterk. Dat het parcoursrecord op de fiets hier is gesneuveld, zegt genoeg. In de tweede fietsronde heb ik nog wat gas bijgegeven, maar dat heb ik achteraf wel bekocht.”

Bart sleepte nog een top-10 plaats uit de brand, al was dat op grote achterstand van een indrukwekkende Ben Hoffman. “Het was duidelijk dat er een aantal triatleten echt gepiekt hadden naar deze Ironman,” gaat Bart verder. “Ik was nog geen honderd procent en dan kan het gebeuren dat je niet in de buurt komt van de top-vijf. Winnaar Hoffman en nummer twee Frommhold hadden Hawaï gemist en ze hadden duidelijk de hele winter goed getraind om hier top te zijn en een ticket naar Hawaï te pakken.”

“Zelfs als ik de marathon van mijn leven had gelopen, had ik hier niet in de top-vijf geëindigd. Ik beschouw dit als een goede training op een lastig parcours met veel wind. Bovendien ben ik door mijn finish ook gekwalificeerd voor Hawaï. Ik was uiteraard voor meer dan dat naar hier gekomen, maar nu weet ik tenminste waar ik sta. Er ligt nog veel werk op de plank voor de Challenge Roth in juli, daar wil ik wel top zijn. Tussendoor doe ik nog twee of drie halve triatlons in mei en juni,” aldus Bart.

Lees hier het volledige interview met Bart Aernouts bij Het Nieuwsblad.