Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Antoine Didier wint eerste Waalse duatlon van 2019, Lars Baeyens derde
Lars Baeyens werd derde in Verlaine
Duathlon

Antoine Didier wint eerste Waalse duatlon van 2019, Lars Baeyens derde

Het was een druk weekend voor de duatleten met naast de Run Bike Run Series in Geel ook de duatlon van Verlaine in België en vlak over de grens de long distance duatlon van Douai. De duatlon van Verlaine is de opener van het Waalse duatlonseizoen op de weg. Elk jaar komen er wel enkele Waalse toppers op af. Dit jaar waren François Reding en Antoine Didier de te duchten klanten voor de overwinning.

Meteen na de licht oplopende start van de eerste loopproef van 6 km kozen Francois Reding en Antoine Didier dan ook meteen het hazepad. Daarachter vormde zich een groepje met Lars Baeyens.

Start van de duatlon van Verlaine

Tijdens de fietsproef van 22 km ging Didier als een gek te keer. Hij reed Reding er af en knalde met verre voorsprong naar de beste fietstijd. In de afsluitende loopproef van 3 km kon hij op een drafje de winst binnenhalen. Eerder was Antoine Didier al succesvol in de Grand Raid van Nisramont een paar weken geleden. Francois Reding, de triatleet die zich het afgelopen jaar wat meer bezighield met trailrunnen, werd knap tweede. En Lars Baeyens , die in het fietsen zijn kompanen had losgereden, werd derde.

Francois Reding, Antoine Didier en Lars Baeyens

Bij de vrouwen haalde Valerie Leroy het met een halve minuut voorsprong op Elodie Baguette. De duatlon telde 135 finishers.

Uitslag Duathlon Verlaine

Vijf Belgen in top-10 in Douai

Een aantal Belgische duatleten, vooral liefhebbers van het langere werk, trokken naar de andere kant van de grens. In het Franse Douai stond de long distance duatlon van 8-60-8 op het programma. Vroeger waren de Belgen regelmatig succesvol in Douai, nu kleurde het podium volledig Frans.

De winst ging naar Damien Bethencourt die in 2u29’24 duidelijk de sterkste was, voor Benoit Heneman en Cyril Care. Eerste Belg was Jonas Vandevyvere die vierde werd in 2u37’42. Stijn Lycke werd knap vijfde en pakte daarmee de overwinning bij de masters. En Tom Vandriessche maakte komaf met twee jaar blessureleed en pakte bij zijn comeback meteen de zesde plaats. Gilles Dupon werd zevende en Dimitri Catteeuw tiende.

Uitslag duathlon Douai