Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Getest: Bewegingsanalyse en blessurepreventie in 4D
Extra

Getest: Bewegingsanalyse en blessurepreventie in 4D

Blessurepreventie is een belangrijk gegeven in de triatlonsport. Eerder had Laetitia het al over het belang van core stability. Deze keer trekt ze met Gert-Jan naar Gent waar ze bij Orthopedie De Rijcker een bewegingsanalyse kregen in het unieke 4D Motionlab. Met een geavanceerde scan door middel van licht wordt het lichaam geanalyseerd terwijl het in beweging is.

Last van nek-, rug-, heup-, knie, of voetklachten?

Sinds kort beschikt Orthopedie De Rijcker over een 4D Motionlab. Deze ruimte is ingericht met een geavanceerd scanapparaat dat het bewegende lichaam in beeld brengt. Ze kunnen op deze manier het bewegen van de patiënt analyseren tijdens functionele activiteiten zoals staan, lopen en zitten. Het is vrij van straling en magnetisme. Dit toestel is uniek en zorgt ervoor dat potentiële blessures vroegtijdig kunnen worden opgespoord.

In het 4D Motionlab kan je terecht voor drie verschillende metingen: een dynamische wervelkolomanalyse, een geavanceerde loopanalyse en een dynamische voetdrukmeting.

Gebaseerd op licht

Deze screening is geheel gebaseerd op licht en wordt door een videocamera opgemeten. De meting duurt slechts enkele seconden en levert informatie over uw algemene houding, eventuele krommingen van de wervelkolom, rotaties van de wervelkolom, stand van het bekken en zelfs asymmetrie in spieropbouw. Overzichtelijke grafieken maken het voor de therapeut mogelijk om op een duidelijke en effectieve wijze de patiënt uit te leggen waar het probleem en de oorzaak zitten.

Een passend advies wordt gegeven zodat er stappen naar verbetering gemaakt kunnen worden. Vroeger gebruikte men enkel röntgenopnames, mri-scan of echografie terwijl deze beelden soms geen weefselschade in beeld brachten die de pijnklachten konden verklaren.

De 4D Motion scan is geschikt voor preventieve screening bij sporters, chronische of recidiverende rug- en nekklachten, sportgerelateerde klachten, overbelastingsblessures, voet- en enkelproblemen en houdingsproblematiek.

Informatie kan u verkrijgen via Orthopedie De Rijcker in Gent en tot eind mei geven ze onze 3athlon.be lezers een korting van 15%.