Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Eindelijk terug in België om de titel strijden”
Jan Petralia wint het NK/BK duatlon Almere van 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Duathlon

“Eindelijk terug in België om de titel strijden”

Morgen staat in Geluwe het BK LD Duatlon op het programma. Nadat de strijd om de Belgisch driekleur de voorbij vier jaar naar het buitenland moest verhuizen keert het kampioenschap eindelijk terug richting België, daar waar hij thuissoort. Na twee jaar Hosingen (Lux) en twee jaar Almere (Ned) kunnen we nu in Geluwe onze nationale top aan het werk zien. Een van de grote favorieten is Seppe Odeyn die zal proberen titelverdediger Jan Petralia zijn driekleur af te snoepen. Bij de dames is het uitkijken wie Joke Coysman opvolgt die zelf niet aan de start verschijnt.

Jan Petralia en Seppe Odeyn lijken de grote kanshebbers om het Belgische goud maar zij moeten dan wel afrekenen met verrassende deelnemers aan de start: triatleten Ruben Geys en Hannes Cool. Dat de wedstrijd bijna in de tuin van Cool plaatsvindt zal geen onbelangrijke reden zijn dat de clubkampioen van EFC-ITC van de partij is. Wij zijn alvast benieuwd wat dat gaat geven. Ook outsiders Robin Schuermans, Maarten Seghers, Bert Nietvelt, Sven Vandenbroucke, Rinus Holvoet en Diederik Derijcke zijn namen om in de gaten te houden voor de dichte ereplaatsen. We namen alvast even polshoogte bij de wereldkampioen van 2016, Seppe Odeyn…

Seppe Odeyn aan het werk in de Powerman van Griekenland dit jaar

Met vraagtekens aan de start

“Laat me beginnen met te zeggen dat ik heel blij ben dat het BK terug in België is. Ik kijk er zeker naar uit. Al sta ik na mijn opgave in Alsdorf met de nodige twijfels aan de start. Ik liep daar al in het begin van de race een hamstringblessure op. Even afwachten dus welke invloed dat op de conditie heeft gehad. Voor mij is dit het einde van een lange voorbereiding want met het BK, het EK en de Ironman van Lanzarote heb ik deze maand een goed gevulde kalender.”

Lotte Claes bij haar winst in Kortrijk vorig jaar (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Nieuwe titel bij de dames

Zoek bij de dames niet naar Joke Coysman wat zijn zal morgen haar titel niet verdedigen maar focust zich op het triatlonseizoen. Wij verwachten morgen een clash tussen de nieuwe en als wat meer ervaren generatie, met name een battle tussen Lotte Claes en Kim Nulens. Lotte beweest vorig jaar al reeds dat zijn de poort richting Belgische top helemaal heeft open gebeukt en is misschien zelf wel klaar om in het post Ilse Geldhof tijdperk te fakkel over te nemen. Maar dan moet ze natuurlijk eerste met Kim Nulens afrekenen of zorgt Deborah Ghyselen voor de verrassing?

Morgen breek de strijd om 10 uur ’s morgens los in Geluwe want dan gaan de dames van start. Tien minuten later weerklinkt het startschot voor de heren.