Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Barthelemy 2de in halve finale, De Keyser mist finale met 2 seconden in Chengdu
Nieuws

Barthelemy 2de in halve finale, De Keyser mist finale met 2 seconden in Chengdu

Zaterdagnacht onze tijd probeerden triatleten Valerie Barthelemy en Christophe De Keyser zich te kwalificeren in de halve finales van de ITU World Cup in het Chinese Chengdu. Valerie Barthelemy bewees helemaal terug te zijn met een knappe tweede plaats in de halve finale bij de vrouwen. Zij mag zondag in de finale starten. Christophe De Keyser pakte de tiende plaats in de derde halve finale bij de mannen en kwam uiteindelijk twee seconden te kort om de A-finale te halen.

Speciale formule

Het is een speciale formule in Chengdu, met op zaterdag de halve finales over een sprinttriatlon en zondag de A-finale over een supersprinttriatlon. In de 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen deed Valerie Barthelemy het uitstekend in de tweede halve finale bij de vrouwen. Val zag haar voorbereiding deze winter verstoord door een breuk in haar heiligbeen. Maar in Chengdu had ze daar helemaal geen last meer van.

Barthelemy aan kop

Onze landgenote ging aan kop in de 750 meter zwemmen en kwam na 9’58 met een voorsprong van een tiental seconden uit het water. Sophie Corbidge was de enige die kon aansluiten in het fietsen en samen met de Nieuw-Zeelandse reed Val de concurrentie op meer dan twee minuten. In het lopen liet ze het tempo wat zakken met het oog op de finale. Corbidge won de halve finale in 1u00’45. Barthelemy werd twintig seconden later tweede. Mission accomplished.

CDK komt 2 seconden te kort

Voor Christophe De Keyser is het een turbulente week geweest. Zijn fietskader was tijdens het transport naar China gebroken. In allerijl werd nog een nieuwe fiets geregeld vanuit België die net op tijd in Chengdu geraakte. CDK was dan ook enorm gemotiveerd om de finale te halen, maar hij kwam in zijn eigen halve finale vijf seconden te kort voor de negende plaats en rechtstreekse kwalificatie. Bovendien waren er in de tweede halve finale drie triatleten sneller, zodat Christophe op twee seconden na de A-finale miste…