Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laatste manche Frijters zwemloopcircuit
Arno Lambrecht wint in Hulst (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Multisports

Laatste manche Frijters zwemloopcircuit

De laatste manche van het Frijters zwemloopcircuit werd in Hulst bevochten. Het Zeeuwse gensstadje was het decor voor net geen clean sweep voor onze noorderburen.

Op de 1000/10 kwam Arno Lambrecht met een schappelijke voorsprong uit het water, deze zou hij tot aan de finish niet meer afgeven. Ruben Martens wist de achterstand die hij tijdens het zwemmen opliep grotendeels om te buigen, op de meet kwam hij amper 200m te kort voor de overwinning. De derde plaats ging naar Erwin Langeler.

Bij de dames was het Lynn Lossie die van na het zwemmen resoluut de leiding overnam van Emke Erpelinck. Hun podium werd vervolledigd door Samantha van Aert.

Roos Engelbert op weg naar winst (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Het mannenpodium op de 500/5 lag grotendeels al vast na het zwemmen. In volgorde kwamen Rens van Beek en Brandon Groeneveld uit het water. Sander d’Hont had een kleine minuut achterstand op Tim Manders, maar deed weel haasje-over. Ook voor de dames was het wedstrijd verloop niet bijzonder spannend. Roos Engelbert kwam met een kleine minuut voorsprong op Eline Desaunois uit het water. Daar waar de atlete van 3MD deze achterstand in Breda nog wist om te buigen in winst, was dit in Hulst niet het geval. Camille Rooman werd derde.