Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck en Charlotte Deldaele pakken winst in kwarttriatlon Geel
Wera, Heemeryck en Van Hamme op het podium in Geel (foto: DOMO-Scott team)
Nieuws

Sander Heemeryck en Charlotte Deldaele pakken winst in kwarttriatlon Geel

Charlotte Deldaele en Sander Heemeryck hebben zondag de kwarttriatlon van Geel gewonnen. Charlotte moest in het lopen afrekenen met een felle Jolien Vermeylen die een dag na haar knappe zesde plaats in de ETU Cup van Sines nu ook de hele wedstrijd mee voorin streed. Sander Heemeryck liet in het lopen Kasper Lagae, Joachim Wera en Tim Van Hamme achter zich.

Topweekend voor Jolien

Wat een weekend voor Jolien Vermeylen. De Belgische kampioene sprinttriatlon was net terug van Portugal waar ze zaterdag zesde werd in de ETU Europabeker triatlon van Sines. Ze kwam samen met Charlotte Deldaele als leidster uit het water en ook tijdens het fietsen bleven de twee in elkaars buurt. Charlotte won vorige week nog het testevent van de Belgian Hammers en eerder ook het clubkampioenschap van EFC-ITC. Ze verkeert dus in een bloedvorm maar het duurde tot 300 meter voor de finish eer ze Jolien van zich af kon gooien. Die moest zich in de spurt gewonnen geven. Winst voor Charlotte Deldaele voor Jolien Vermeylen.

Heemeryck vanuit de achtergrond

Bij de mannen kwamen Tuur Lemmens en Joachim Wera als eerste uit het kanaal na het zwemmen. Maar niet ver achter hen kregen we een mooi groepje met Tim Van Hamme, Lander Dircken, Stijn Goris, Jelle Clijsters en Kasper Lagae. Sander Heemeryck verloor wat tijd in het zwemmen en moest in de achtervolging.

Kasper Lagae wisselde samen met Lander Dircken als leider in T2, maar ‘Phil’ zag nog drie snelle lopers voorbij komen. Joachim Wera en Tim Van Hamme deden er nog alles aan, maar Sander Heemeryck stevende vlot af op zijn tweede seizoenszege, na eerdere overwinning in de Veloopzwem van De Haan. Lagae zag nog een podiumplaats verloren gaan toen Tim Van Hamme en Joachim Wera hem in de slotfase nog voorbij kwamen. Joachim Wera pakte verrassend de tweede plaats en Tim Van Hamme werd derde.