Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lekker ijs voor triatleten, met minder vet, om je spieren energie te geven
Banaan-pinda ijs op gezonde wijze (foto: Food For Athletes)
Extra

Lekker ijs voor triatleten, met minder vet, om je spieren energie te geven

Als triatleet op je trainingstocht een ijsje eten of aan het einde ervan je zelf belonen met een lekker romig ijsje? Wist je dat het ook zonder vetten kan, gezond en nog lekker ook. Food For Athletes komt op deze zomerse dagen met een recept dat je zelf in vijf minuten kan maken en je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig. Geniet van je bananen-pinda ijs…

Roomijs te veel vetten

De ijskarbelletjes rinkelen en de coupes op de terrasjes zien er ongelofelijk verleidelijk uit. Nu het steeds vaker mooi weer is, hebben we allemaal zin in ijsjes, toch? Jammer dat het niet aan te raden is om eerst een ijsje te eten en dan op de fiets te springen. De vetten in het roomijs zijn namelijk niet de ideale brandstof. Maar wat als we er nu eens voor zorgen dat je van een super lekker ijsje kan genieten en toch de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om die spieren energie te geven?

Rijpe bananen in de diepvries

Telkens ik bananen heb liggen die iets te rijp zijn naar men zijn, snij ik ze in stukjes en gooi ze in de diepvries (#zerowaste). Leuk om er later bananenijs van te maken. Heel gemakkelijk en een pak gezonder dan roomijs, aangezien je naast banaan alleen maar een lekkere smaakmaker toevoegt. Deze keer dus bananenijs met pindakaas. Super lekker, al helemaal als je ‘m nog even met wat mini meringues versiert…jaja, extra koolhydraten als brandstof voor die spieren.

Anyway, I’m in!

Ingrediënten:

320 gram banaan, bevroren

160 gram pindakaas

Snuifje zout

30 gram honing

60 gram/ml magere melk

Eventueel: 30 gram mini chocoladedruppels of -schilfers

Afwerking: meringues en vers fruit

Bereidingstijd:

5 minuten

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten samen in een krachtige blender en laat draaien tot je een smeuïge homogene massa hebt.

Schep over in een potje dat je goed kan afsluiten. Roer hier eventueel de chocoladedruppels door, dek af en bewaar in de diepvries.

Serveer het ijs met koolhydraatrijke toppings naar keuze; zoals meringue, vruchtencoulis, enzovoort.

Smakelijk!