Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische selectie EK Multisport Festival Targu Mures gaat voor medailles
Tim Van Hemel werd Europees kampioen cross-duatlon in 2018 in Ibiza (foto: World Triathlon)
Duathlon

Belgische selectie EK Multisport Festival Targu Mures gaat voor medailles

Van 28 juni tot en met 7 juli worden in Targu Mures, in het hart van Transilvania, de Europese kampioenschappen duatlon, cross triatlon en duatlon, aquatlon en triatlon long distance gehouden. Voor dit multisport festival in Roemenië heeft de selectiecommissie 7 atleten opgeroepen die elk in staat zouden moeten zijn om voor een medaille te gaan. Opvallende afwezigen zijn onze langeafstandstriatleten…

We hebben nog maar net het succesvolle Multisport WK gehad in Pontevedra met 11 medailles voor België en over iets meer dan een maand mag er alweer om de medailles gestreden worden, maar dan op Europees niveau. Targu Mures hield eerder al kampioenschappen. Kris Coddens pakte er in 2017 brons op het EK cross triatlon.

Zeven Belgische atleten

Voor het Europees multisport festival zijn er minder atleten geselecteerd dan voor Pontevedra, met als opvallendste afwezigen de long distance triatleten. De duatleten zijn wel goed vertegenwoordigd. Emmanuel Lejeune, Angelo Vandecasteele, Arnaud Dely (U23) en Giani Vanden Broucke komen in Transilvania als eersten in actie. Op de cross triatlon en de cross duatlon zien we Tim Van Hemel, Kris Coddens en Lucas Van Deynze (U23). En Emmanuel Lejeune doet mee aan het EK aquathlon.

“Atleten liever op Challenge en Ironman”

Helaas staan er geen LD triatleten aan de start. “De interesse is inderdaad zeer lauw bij de LD triatleten,” zegt Reinout Van Schuylenbergh. “Persoonlijk vind ik dit jammer aangezien het toch gaat over een medaille event. Maar het is duidelijk dat de Ironman en Challenge circuits de atleten meer aanspreken. Dat is een keuze die ik respecteer uiteraard, hoewel ik denk dat er Belgen zijn die capabel zijn om voor een medaille te strijden. Alexandra Tondeur is een mooi voorbeeld en haar medaille wordt gerespecteerd en opgepikt in de media. Misschien slagen we er volgend jaar wel in om een aantal LD triatleten warm te maken voor het EK,” aldus Reinout.