Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw podium in World Cup voor Valerie Barthelemy
Valerie Barthelemy in de ITU World Cup van Cagliari (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Opnieuw podium in World Cup voor Valerie Barthelemy

Triatlete Valerie Barthelemy heeft in Cagliari een derde plaats behaald op de ITU World Cup triatlon, haar tweede podium in het wereldbekercircuit op een week tijd. De Belgische kampioene kwarttriatlon pakt opnieuw een pak punten en maakt een stevige sprong op de olympische ranking. Opnieuw miste ze de tweede plaats op een haar na en slechts op 12 seconden van winnares Sophie Coldwell.

Weer spurt om de tweede plaats

Valerie had opnieuw een goed zwemnummer en kwam op tien seconden van Sophie Coldwell uit het water na 750 meter zwemmen. In de 20 km fietsen draaide ze vlot mee in de kopgroep. De laatste 5 km lopen waren 1 lange sprint. In de slotfase bleek de Britse Coldwell te snel. Zij won in 57’57. Valerie Barthelemy vocht een verbeten strijd uit met de Duitse meisjes Lena Meissner en Nina Elm. Ze kon Meissner twee seconden achter zich houden, maar verloor het zilver met 1 seconde aan Elm.

https://www.instagram.com/p/BxnAfl0ibIy/?utm_source=ig_web_copy_link

41 plaatsen gestegen op olympische ranking

Na haar bronzen medaille vorige week in de World Cup van Chengdu is het een tweede podium op rij in het wereldbekercircuit voor de triatlete van Atriac Antwerpen. Val pakt bovendien opnieuw heel wat punten voor de olympische ranking. Na Chengdu was ze 28 plaatsen gestegen naar plaats 65 en met deze prestatie komt ze op plaats 52 terecht.

Goed nieuws voor Belgian Hammers

Bovendien staan er boven haar nog heel wat Nieuw-Zeelandse, Australische, Amerikaanse en Britse triatletes die uit de ranking zullen vallen wegens het gelimiteerde aantal olympische plaatsen per land. De stijging van Valerie is ook goed nieuws voor de Belgian Hammers, ons Mixed Team Relay viertal. Als alle vier atleten individueel geplaatst zijn voor Tokio, zijn ze ook automatisch zeker van de MTR.

Hanne De Vet en Severine Bouchez

In Cagliari kwam ook belofte Hanne De Vet in actie. De jonge triatlete van het 185-Sportoase-Cecemel team miste net de aansluiting met de kopgroep en liep vanuit de chase pack naar de 33ste plaats in 1u01’18. Severine Bouchez werd 40ste nadat ze tot drie keer toe haar brilletje verloor in het water en als allerlaatste aan land kwam…

Brownlee wint bij heroptreden

Brownlee tevreden met winst in Cagliari (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Bij de mannen maakte Alistair Brownlee zijn heropteden en de Britse olympische kampioen maakte de verwachtingen waar, al moest hij een serieuze inspanning leveren in de spurt tegen Justus Nieschlag. Kevin McDowell pakte de derde plaats. De Belgische mannen speelden helaas geen rol van betekenis. Christophe De Keyser werd 36ste op twee minuten van Brownlee. Peter Denteneer werd 40ste.

Eerder vanochtend Belgische tijd werd Marten Van Riel nog achtste in de World Triathlon Series van Yokohama.