Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Noah Servais op zucht van zege ETU Cup Olsztyn, Kiara Lenaertz net naast podium
Nieuws

Noah Servais op zucht van zege ETU Cup Olsztyn, Kiara Lenaertz net naast podium

Het was een internationale topdag voor de Belgische triatleten, met als afsluiter op zaterdag de tweede plaats van Noah Servais in de ETU Europabeker triatlon van Olsztyn. Nadat eerder Marten Van Riel al achtste geworden was in de WTS van Yokohama en Valerie Barthelemy brons pakte in de ITU World Cup triatlon van Cagliari was er zilver op Europees niveau voor Noah Servais. Het werden bijna twee podiumplaatsen voor ons land.

Kiara op 4 seconden van zilver

Bij de vrouwen kregen we een spannende strijd in de sprinttriatlon. Die werd beslist in de laatste meters van het lopen. Kiara Lenaertz gaf alles, maar kwam uiteindelijk twee seconden te kort voor de tweede plaats en strandde op 4 seconden van zilver en 13 seconden van goud. De winst ging naar het Britse talent Olivia Mathias (1u01’46). De Italiaanse Carlotta Misaglia werd tweede (1u01’55) en de Britse Sophie Alden werd derde (1u01’57). Kiara pakte een knappe vierde plaats in 1u01’59.

Alle Belgen mee vooraan

Bij de mannen waren de Belgische triatleten sterk vertegenwoordigd in de kopgroep op een uitgeregend, gevaarlijk nat fietsparcours met Arnaud Mengal, Antonio Hernaert, Simon De Cuyper, Noah Servais en Dries Matthys die heel attent voorin bleven fietsen.

Noah Servais op het podium in de ETU triatlon Polen (foto: ETU)

Sprint om de zege

In de afsluitende 5 km liep Noah Servais erg sterk, maar hij moest zich in de spurt gewonnen geven tegen de Italiaan Nicola Azzano. Die haalde het met slechts 1 seconde voorsprong op onze landgenoot. Noah hield in de spurt wel knap de Duitse favoriet Lars Pfeifer achter zich. Ook de andere Belgen liepen een tijd mee voorin. Zo moest Arnaud Mengal de koplopers pas in de laatste 2 kilometers laten gaan. Hij werd tiende. Dries Matthys werd 15de en Antonio Hernaert 42ste.