Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3athlon.be gaat in Samorin Hawaii achterna
Nieuws

3athlon.be gaat in Samorin Hawaii achterna

Komende zondag staat in het Slowaakse Samorin opnieuw ‘The Championship’ op het programma. Zoals Kona voor Ironman is ‘The Championship’ de wedstrijd van organisatie Challenge Family waar atleten zich over het hele jaar proberen voor te kwalificeren. Ondanks zijn korte bestaan is deze wedstrijd intussen uitgegroeid tot een ware klassieker in het circuit en zo is er ook aan media-aandacht geen gebrek. Ook wij zijn met 3athlon.be het hele weekend van de partij in Samorin en samen met de crew van BE MOVI volgen wij er de Belgen op de voet.

Pieter Heemeryck in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Belgen op de afspraak

Met 46 landgenoten is ons land sterk vertegenwoordigd. Het voorbije jaar konden al deze atleten op de verschillende wedstrijden van Challenge Family zich verspreid over de ganse wereld kwalificeren. Heel wat Belgen schitteren in 2018 vooral in eigen land en in Geraardsbergen grepen dan ook heel wat Belgen hun ticket richting Samorin. In die lijst van Belgen vinden we ook drie PRO atleten terug: Pieter Heemeryck, Alexis Krug. De volledige (niet gefilterde) startlijst vind je op de site van The Championship terug.

Een ontspannen Lucy Charles (foto: James Mitchell)

Internationale weelde

Het deelnemersveld die komende zondag aan de start verschijnt in het X-Bionic Sphere domein mag opnieuw meer dag gezien worden. Bij de mannen toppen Sebastien Kienle, David MnNamee, Ben Kanute, Cameron Wurf, Rodolphe Von berg, Andreas Dreitz, Florian Angert en uiteraard onze Pieter Heemeryck de PRO-List. Bij de dames wordt het vooral uitkijken naar Lucy Charles die met Anja Ippach, Heather Wurtele, Agnieszka Jerzyk en Ellie Salthouse en nog vele anderen zal moeten afrekenen. Zondag om 09:00 zal het startschot weergalmen wanneer de wedstrijd van start gaat.

De Belgisch getinte Mojid stand in 2017

Belgian moment by MOJID

Met Mojid Bands beschikt 3athlon.be over een partner die Samorin op zijn duimpje kent. Sinds enkele jaren is de hoofdstad Bratislava de uitvalsbasis van Olivier Smekens en Nele Van Peteghem van Mojid. Zijn zullen dan ook dit jaar opnieuw van de partij zijn op het sportdomein van X-Bionic Sphere met hun eigen stand op de Expo. Met zoveel Belgen aanwezig houden 3athlon.be en Mojid Bands dan ook een Belgian Moment waar we met alle landgenoten even verzamelen aan de stand van Mojid Bands voor een fijne samenkomst, wat verfrissing, een meet and great met de PRO atleten en uiteraard ook een topfoto geflankeerd door de Nationale driekleur.

  • BELGIAN MOMENT ‘THE CHAMPIONSHIP”
  • LOCATIE: EXPO MOJID BANDS (X-Bionic Sphere)
  • UUR: 14:30 (tussen athlete briefing en Bike Check-in)