Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verrassende titels op BK sprint voor Laura Swannet en Jonathan Wayaffe
Jojo Wayaffe wint BK sprint (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Verrassende titels op BK sprint voor Laura Swannet en Jonathan Wayaffe

Laura Swannet en Jonathan Wayaffe zijn de nieuwe Belgische kampioenen sprinttriatlon geworden in Sint-Laureins en dat waren op zich twee verrassingen. Zowel Laura als Jojo werden vooraf niet bij de favorieten gemeld, maar zij legden de basis voor hun nationale titel in het looponderdeel.

Vermeylen en Deldaele

Bij de vrouwen kwamen Jolien Vermeylen en Charlotte Deldaele als leidsters uit het water. Op de fiets reden ze een voorsprong van 45 seconden bij elkaar maar onder impuls van Sara Van De Vel kwam een groepje van vijf achtervolgsters terug, met daarbij Laura Swannet, Severine Bouchez, Rhune Vansteenkiste en Kiara Lenaertz.

Swannet beste loopster

In het lopen bleef het lange tijd spannend met kleine verschillen. Uiteindelijk liep Laura Swannet naar de titel voor de pas van Canada genaturaliseerde Severine Bouchez. Wegens nog geen Belgische licentie kwam zij niet in aanmerking voor het podium. Het zilver ging naar Kiara Lenaertz en uittredend kampioene Jolien Vermeylen pakte het brons.

Kiara Lenaertz, Laura Swannet en Jolien Vermeylen met de champagne shower op het BK (foto: 3athlon.be)

Spannende loopfinale bij de mannen

Bij de mannen was het nog spannender. Joris Bassle ging Tuur Lemmens en Tom Suetens vooraf, maar in de 20 km fietsen bleven de verschillen beperkt. Het zou aankomen in het lopen. Dries Matthys, Tom Suetens en Joris Bassle begonnen als leiders, maar uit de achtervolgende groep namen Simon De Cuyper en Jonathan Wayaffe over.

Wayafe: “Met dank aan Simon”

Jojo zette in de slotfase een definitieve aanval in en pakte verrassend de Belgische titel, voor Simon De Cuyper en een oprukkende Tim Van Hemel. “Ik moet Simon bedanken,” zei Jonathan Wayaffe na de finish. “Simon hield het tempo hoog en ik heb daar in de slotfase van kunnen profiteren. Het doet deugd na een lange periode vol blessureleed,” aldus Jojo.

Simon: “Gehoopt op titel voor eigen volk”

Simon De Cuyper was ontgoocheld maar toch ook tevreden. “Het is van twee jaar geleden dat ik nog het BK sprint kon winnen. Ik had er op gehoopt om voor eigen club de titel te kunnen pakken, maar Jonathan was te sterk vandaag,” aldus Simon.