Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Hard tegen hard” – Jelle Geens derde op EK
Brownlee Europees kampioen (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Triathlon

“Hard tegen hard” – Jelle Geens derde op EK

Wat een mooi begin kende met Claire Michel, kent een mooi midden met Jelle Geens. Op het EK te Weert wist hij als derde te finishen na een achtervolgingsrace waar vriend noch vijand gespaard werd. Latere winnaar Alistair Brownlee ging meteen hard tekeer op de fiets, vergezeld van Marten Van Riel en een vijftiental andere atleten. De voorsprong bleef constant, maar na T2 kwam de achtervolgende groep wel héél dicht.

In deze groep van een twintigtal atleten, Jelle Geens, Erwin Vanderplancke en Jao Pereira. Het grootste deel van de kopgroep werd gauw opgerold door de snelle lopers en ook Marten moest in de laatste van drie ronde het hoofd buigen. Ali op één, gevolgd door Pereira, Jelle op drie.