Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck strandt op twee kilometer van historische zege in Samorin
The Championship in Samorin verzet naar end augustus (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

Pieter Heemeryck strandt op twee kilometer van historische zege in Samorin

Hij werd op voorhand tot de grote favorieten gerekend en Pieter Heemeryck bewees met verve dat dit volledig terecht was. In The Championship knalde hij alles en iedereen uit het wiel en lag tot twee kilometer van het einde aan de leiding. Enkel ene Sebastien Kienle kon Heemeryck in extremis nog bijhalen en haalde zo eindelijk de zege in Samorin binnen.

Heemeryck over alles en iedereen

Na het zwemmen kwamen Ben Kanute en Max Neumann als eerste uit het water. Op een grote minuut volgde een eerste grote groep met daarbij Pieter Heemeryck. Vanaf dan kon de indrukwekkende show van onze landgenoten echt beginnen. In de groep met kleppers als Clavel, Angert, Von Berg, Wild en McNamee was niemand in staat om het wiel van Heemeryck te houden. Na nog geen twintig kilometer fietsen kwam de 29-jarige Belg aansluiten bij het duo Kanute Neumann en liet ze al vrij snel ter plaatse. Na een straffe solo waar enkel Dreitz een snellere tijd op de fiets neerzette kwam Heemeryck als leider de wisselzone binnen.

Wedstrijd twee kilometer te lang

Een minuut na de Belg kwam Clavel samen met Angert (de derde van vorig jaar) de wisselzone binnen maar daarna volgde echter het grote gevaar: op iets meer dan 2minuten volgde de groep Dreitz – Von Berg – Kanute en iets verderop de Duister en Hawaii 2014 winnaar Sebastian Kienle. Al snel kwamen Von Berg en Kienle vooraan het strijdplan en eenmaal ze de posities twee en drie bezetten kon de jacht op leider Pieter Heemeryck helemaal losbarsten. Na een spel van haasje-over bleek Kienle alsnog over het beste eindschot te beschikken.

Op drie kilometer van de streep kreeg de Duitser onze landgenoot in het zicht en een kilometer verder kwam hij ook bij Heemeryck aansluiten. Pieter probeerde alsnog zijn wagon aan te pikken maar Kienle bleek te sterk en kroonde zich voor het eerst in zijn carrière tot winnaar van de The Championship. Helemaal leeggestreden kwam Pieter als 2de over de streep voor Von Berg. Onze andere landgenoot aan de start, Alexis Krug, mocht zich ook in Slovakije meten tegen de wereldtop. Krug kwam tien seconden na Heemeryck uit het water. De Belgisch kampioen vocht voor wat hij waard was en leg uiteindelijk beslag op de 20ste plaats.

Wereldtop nu officieel een feit

Voor Pieter Heemeryck was deze tweede plaats niet echt zijn intrede door de grote poort. Vorig jaar werd hij als vierde in deze wedstrijd en op het WK Ironman 70.3 behaalde hij even later een vijfde plaats. Daarnaast stond hij voor de start in Samorin ook al aan de leiding van het klassement van Challenge Family omdat hij al vier wedstrijden ongeslagen was binnen het Challenge circuit. Maar met deze tweede plaats mag Pieter Heemeryck nu officieel aanzien worden als een van de wereldtoppers binnen het Long Distance (halve afstand) circuit die erin slaagde om Sebastien Kienle tot het uiterste te laten gaan om de strijd tegen hem in zijn voordeel te kunnen beslechten.

Lucy Charles 3 op 3 in Samorin

Bij de dames ging de overwinning opnieuw naar Lucy Charles. De Britse lag van start tot finish aan de leiding en tekende zo voor een perfect rapport in The Championship. Zij werd op het podium geflankeerd door Radka Kahlefeldt en Daniella Bleymehl.

Herbeleef ‘The Championship’ in het zog van Pieter Heemeryck

Ook het duo van Be Movi was vandaag opnieuw druk in de weer. Ze waren voor, tijdens en na de wedstrijd niet weg te slaan uit het zog van onze Nationale trots. Het resultaat hiervan kan je nu bekijken op het instagram account van Pieter Heemeryck.

https://www.instagram.com/p/ByNubbKBkNY/