Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens: “Alles komt beetje samen. Nu nog die ene keer dat alles er uit komt…”
Jelle Geens met Wylde en Yee in de achtervolging in Leeds (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jelle Geens: “Alles komt beetje samen. Nu nog die ene keer dat alles er uit komt…”

Jelle Geens pakte zondag een 14de plaats in de WTS triatlon van Leeds, maar het was vooral zijn loopnummer dat indruk maakte. Wij spraken Snelle Jelle net na de finish in de Britse stad en hij was redelijk tevreden, maar wil nog graag een keer de drie onderdelen goed doen.

“Ik ben vooral tevreden van mijn lopen en fietsen,” vertelt Jelle. “En mijn lopen was echt goed inderdaad. Ik ben wel behoudend gestart want vorige week had ik ook wel een goed loopnummer, maar met ups en downs, in het midden was ik eigenlijk helemaal kapot en dan kwam ik er terug door. Het is daarom dat ik wat trager vertrok. Maar dat ging wel goed, ik denk dat ik een heel constant loopnummer had.”

“Had moeten zwemmen als vorige week”

“Mijn fietsen was ook wel goed, ik kon mee werken en voelde me wel goed. Maar het zwemmen was niet… Ik had moeten zwemmen zoals vorige week he. Dan zat er veel meer in. Maar ja, ooit komt het wel eens goed. Het is allemaal een beetje aan het samenkomen, nu moet ik nog die ene keer hebben dat alles er uit komt,” vervolgt Jelle.

“Wou er graag nog paar oprapen”

Supertalent Alex Yee begon meteen sterk te lopen, maar Jelle liep bij de achtervolgers het gat dicht op de Brit. “Ja, hij vertrok iets sneller en na vorige week had ik tegen mezelf gezegd dat ik iets trager zou starten. Ik ben er dan samen met Hayden Wilde naartoe gelopen. De Nieuw-Zeelander was de eerste 5 km heel sterk. Ik zat een beetje op de limiet maar eens we bij Mee kwamen, ging het even iets trager. Ik voelde me nadien heel goed voor de laatste ronde. Ik wou er graag nog een paar oprapen, maar het was nog 15-20 seconden en dat was net iets te veel.”

“Nu twee weken hoogtestage”

Er werd op voorhand erg uitgekeken naar het topveld in Leeds. “Ik heb toch een paar van ‘The Magnificent Seven’ achter me gelaten. Dat is wel goed en ik ben wel tevreden van mijn race, maar er zit nog veel, veel meer in.” Aan dat laatste kan hij de komende weken gaan werken. “Nu gaan we op hoogtestage naar Les Angles, even twee weken trainen en dan naar Montreal, want de races komen er weer snel aan,” aldus Jelle, die er in dit pre-olympisch jaar bewust voor gekozen heeft om in Antwerpen zijn titel niet te verdedigen maar te focussen op de WTS van Montreal.