Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely en Maurine Ricour winnen duatlon Elsegem na tweestrijd
Lotte Claes en Maurine Ricour op kop in Elsegem (foto: Lotte Claes)
Duathlon

Arnaud Dely en Maurine Ricour winnen duatlon Elsegem na tweestrijd

Arnaud Dely en de verrassende Maurine Ricour hebben op pinkstermaandag de duatlon van Elsegem gewonnen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen kwam de overwinning er na een spannende tweestrijd. Arnaud Dely rekende in de slotrun af met Wazo De Rouck. Bij de vrouwen verloor Belgisch kampioene Lotte Claes tegen de H3O atlete Maurine Ricour.

Maurine Ricour klopt Lotte Claes

Ricour pakte haar eerste grote duatlonzege uit haar carrière en klopte niemand minder dan de Belgische kampioene Lotte Claes. Die bood ondanks een paar dagen ziek geweest te zijn toch stevig weerwerk. Maurine bleek in de eerste run de snelste, maar Lotte volgde op een halve minuut. De twee kwamen al snel samen tijdens het fietsen en reden steeds verder weg van de concurrentie. Lotte Claes had een snelle wissel en liep aan kop uit T2 maar in de tweede ronde kwam Maurine Ricour terug. Ze ging op en over Lotte Claes. Die had nog een laatste versnelling in de benen, maar ook Maurine Ricour was snel. De duatlete van H3O pakte meteen haar grootste overwinning uit haar nog prille carrière.

Arnaud Dely en Wazo De Rouck (foto: Andre Marlier)

Arnaud Dely tegen Wazo De Rouck

Bij de mannen werd het een tweestrijd tussen Arnaud Dely en nog een H3O-atleet: Wazo De Rouck. Arnaud Dely, vice-wereldkampioen bij de beloften, had een flinke kluif aan een sterke De Rouck. Wazo en Arnaud trokken er na een snelle 3 km lopen samen op uit in de 32 km fietsen en pakten een stevige voorsprong op 7 achtervolgers. In de tweede run bleef Wazo nog even aanklampen maar in de slotronde van 1,5 km was Arnaud Dely net iets te snel. Wazo De Rouck werd tweede. Op ruime achterstand pakte Karel Vandewiele de derde plaats voor Sam Billemon.

Maurine Ricour en Wazo De Rouck worden gefeliciteerd door de ploegmaats (foto: H3O)