Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel: “Ik reken Jelle en mezelf bij de opkomende jonge atleten”
Een typisch beeld van Marten Van Riel: in de aanval op de fiets in de WTS Leeds (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Marten Van Riel: “Ik reken Jelle en mezelf bij de opkomende jonge atleten”

Marten Van Riel pakte een schitterende zevende plaats in de WTS in Leeds zondag, kwam helemaal kapot over de streep maar stond ons een paar minuten later al te woord in de mix zone. De triatleet van het 185-Sportoase-Cecemel team had het over de zware fietsproef door alle tempo-versnellingen, het lef om meteen mee te gaan in het lopen, het hoge niveau en de opkomende jonge atleten: “En daar reken ik ook Jelle Geens en mezelf bij…”

Na de finish zagen we Marten even zwalpen, maar gelukkig is hij in de mixed zonde alweer helemaal bij adem. “Het was echt heel zwaar vandaag,” vertelt Marten, “vooral ook omdat met het fietsen niet werd samengewerkt. Het was de hele tijd aanvallen, dan weer rustig rijden, ja… Er werd nooit rondgedraaid, er waren constant aanvallen en tempoversnellingen. Dat maakt het eigenlijk nog veel zwaarder dan wanneer er gewoon hard gereden zou worden.”

“Iets meer lef om meteen mee te gaan”

Het gebeurt niet vaak dat 15 triatleten samen blijven lopen in de eerste helft van het lopen. “Twee weken geleden in Yokohama was het ook al van dat. Ik denk ook dat ik tegenover vorig jaar er nog misschien een tikkeltje dichter bij ben. Toen had ik het gevoel dat er vijf à zes mannen toch nog wel een stapje hoger waren. Nu kan ik daar meestal al een halve koers of iets meer mee mee. En ik denk dat het misschien nog een klein beetje aan het lef en vertrouwen ontbreekt om te proberen mee te gaan. Want helemaal op het einde heb ik dan toch nog wat over voor de spurt. Misschien dat ik tijdens de race nog een beetje meer had kunnen geven, maar ja, dat is praat achteraf natuurlijk.”

“Niveau is enorm hoog”

Marten klopte ook een aantal mannen van ‘The Magnificent Seven’. “Het niveau ligt tegenwoordig zo hoog, zeker in deze wedstrijd. Naast die Magnificent Seven heb je nog veel opkomende jonge gasten. En ik denk dat je Jelle en mij daarbij mag rekenen. Het niveau is enorm, enorm hoog momenteel, maar dat maakt het natuurlijk ook heel plezant,” vervolgt Marten.

“Hoop dat 1 procentje op hoogtestage te vinden”

Voor Marten volgt er nu een periode van drie weken zonder competitie. “Ik ga nu een week langer dan Jelle op hoogtestage. Ik ga bijna vier weken, tot Hamburg. Ik hoop dat hoogtestage mij deugd gaat doen en me misschien dat extra procentje brengt om die tien kilometer met de eersten mee te gaan of die 5 km op de sprint. Ik hoop dat daar te vinden,” aldus Marten.