Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Natalie Franken tweede dame in loodzware Alpsman triatlon in Frankrijk
Natalie Franken 2de in de Alpsman 2019 (foto: Alpsman)
Nieuws

Natalie Franken tweede dame in loodzware Alpsman triatlon in Frankrijk

De Belgische triatlete Natalie Franken heeft zaterdag een topprestatie neergezet in het Franse Annecy door als tweede vrouw de finish te halen van de loodzware Alpsman. De Alpsman vindt plaats rond het meer van Annecy, met 3,8 km zwemmen, startend vanaf een boot in het midden van het Lac d’Annecy, 180 km fietsen in de Alpen met vijf cols en 42 km lopen met als finale de slotklim naar de Semnoz op 1699 meter hoogte…

5 cols en 4.000 hoogtemeters

Met een start om 5u30 zou het een lange dag worden voor Natalie Franken, die sinds een viertal jaar aan een tweede triatloncarriere bezig is. De Lommelse triatlete deelde haar wedstrijd goed in en slaagde na 180 km fietsen met vijf stevige Alpencols en meer dan 4.000 hoogtemeters om voor 17u30 op het loopparcours Le Tournant te bereiken. Dat betekende dat zij als tweede vrouw door mocht lopen naar de finish op de top van Le Semnoz. Alle andere vrouwen moesten vanaf dat punt tevreden zijn met de zogenaamde Lake Finish.

Eerste Belgische ooit

Natalie deed over de extreme triatlon maar liefst 15u26’41 en liet nog een pak atleten achter zich. Ze is overigens de eerste Belgische triatlete ooit die finish in Le Semnoz haalde. De winst ging naar Linda Guinoiseau die in 13u49’46 de 23ste plaats overall behaalde. Bij de mannen won Thomas Lemaitre de wedstrijd in 11u42’59.