Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon Vlaanderen neemt afscheid van Wim Ottoy, constructieve focus op toekomst
Nieuws

Triatlon Vlaanderen neemt afscheid van Wim Ottoy, constructieve focus op toekomst

Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon, duatlon en multisport federatie, heeft dinsdag bekendgemaakt dat de wegen van directeur Wim Ottoy en Triatlon Vlaanderen scheiden, in het kader van een constructieve focus op de toekomst: “Met de verkiezing van een nieuwe Raad van Bestuur richt Triatlon Vlaanderen zich nadrukkelijk op een toekomst waarbij ze als federatie nog meer ten dienste wil staan van de clubs, atleten en organisatoren en dat in alle onderdelen van de (multi-) sport,” luidt het bij Triatlon Vlaanderen.

Sinds begin juni is er een nieuwe Raad Van Bestuur verkozen. De nieuwe bestuursleden zijn meteen aan de slag gegaan. “De wereldwijde groei van triatlon, duatlon en multisport heeft ook gevolg in onze regio en het stijgende niveau vraagt nadrukkelijk om een servicegerichte federatie die atleten, clubs en organisaties nóg meer centraal zet,” klinkt het in het persbericht van Triatlon Vlaanderen.

“Focus op toekomst”

“Binnen de evolutie van Triatlon Vlaanderen – en rekening houdend met de noodzakelijke constructieve focus op de toekomst heeft het nieuwe bestuur van Triatlon Vlaanderen, na een gezamenlijk gesprek, afscheid genomen van Wim Ottoy, directeur van Triatlon Vlaanderen.”

“De hiermee gepaard gaande verantwoordelijkheden zullen intern verdeeld worden in afwachting van een permanente oplossing. De Raad van Bestuur wenst dhr. Ottoy te bedanken voor zijn periode bij de federatie en wenst hem vanzelfsprekend alle succes in de toekomst,” aldus Triatlon Vlaanderen.

Ontslag geen verrassing

Het ontslag van Wim Ottoy komt niet meteen als een verrassing. Al vanaf zijn aanstelling waren er heel wat vragen over vooral het gebrek aan triatlon ervaring bij de directeur. In de korte periode dat hij directeur was bij Triatlon Vlaanderen kwam zijn positie steeds meer onder druk te staan. Er waren heel wat irritaties bij bepaalde clubs en de personeelsleden. Wij maakten zelf twee bijzondere algemene ledenvergaderingen mee die door een stug vasthouden aan regeltjes en een zeer formele manier van communiceren door Wim Ottoy uitdraaiden op een schertsvertoning.

De nieuwe Raad van Bestuur lijkt de spreekwoordelijke koe bij de horens te vatten en er een prioriteit van te maken om een constructieve toekomst tegemoet te gaan, in het belang van de triatlon-, duatlon- en multi-sport… Wordt ongetwijfeld vervolgd…