Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck: “Ik wou winnen voor eigen volk, maar ook met oog op EK”
Pieter Heemeryck komt als leider boven op de Muur in 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Pieter Heemeryck: “Ik wou winnen voor eigen volk, maar ook met oog op EK”

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck pakte zondag een schitterende zege in de Challenge van Geraardsbergen. “Ik wou hier iets laten zien, gewoon omdat het voor eigen volk was, maar tegelijk moest ik van mijn trainer het tempo laten zakken met het oog op het EK halve triatlon volgende week,” aldus Pieter in een reactie bij onze collega’s van 3athlon.nl.

Volgende week neemt Pieter deel aan het Europees kampioenschap 70.3 Ironman in Elsinor in Denemarken en met deze conditie wordt hij daar een van de favorieten. De tweede plaats in The Championship speelde zondag in Geraardsbergen niet meer mee. “Ik wou iets laten zien omdat het een wedstrijd voor eigen volk was, maar in het lopen mocht ik het tempo laten zakken met het oog op volgende week het EK,” aldus Pieter.