Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn tweede in Oud Gastel
Pamphiel Pareyn aan kop in T2 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Nieuws

Pamphiel Pareyn tweede in Oud Gastel

Een week na zijn bronzen medaille op het BK long distance triathlon in Geraardsbergen heeft Pamphiel Pareyn nog maar eens zijn uitstekende vorm getoond. In Oud Gastel in Nederland knokte hij zich knap naar een tweede plaats.

Onder mooie omstandigheden werd vandaag de 1/3 triathlon van Oud Gastel gewonnen door Evert Scheltinga, terwijl bij de vrouwen Anne Zijderveld liet zien over de langste adem te beschikken en de overwinning naar zich toe trok. Zij was zelfs zo sterk dat ze al tijdens het zwemmen met overmacht de leiding nam en tot de finish solo aan kop bleef gaan.

Scheltinga kreeg in de mannenrace voornamelijk tegenstand van de Belg Pamphiel Pareyn, die vorige week nog vijfde werd tijdens Challenge Geraardsbergen. De mannen waren vandaag aan elkaar gewaagd: zo kwamen zij na 1300 meter zwemmen als eerste uit het water, op ongeveer 40 seconden voorsprong op onder andere Milan Brons, Erik-Simon Strijk en Sven Strijk. Tijdens het fietsen zetten Brons en Sven Strijk de achtervolging in, maar dichterbij de koplopers kwamen ze niet. Tijdens het lopen wist Brons nog tijd goed te maken op Pareyn. Echter gaf veertien kilometer lopen onvoldoende tijd om het zilver van hem af te pakken. Scheltinga sloeg uiteindelijk een gaf op de Belg en trok zo de overwinning naar zich toe, op 46 seconden gevolgd door Pareyn. Brons deed vandaag zijn achternaam eer aan en finishte op een derde plaats (+2:15).

(Tekst 3athlon.nl)