Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Louis Naeyaert en Sara Van De Vel winnen bloedhete klassieker in Brugge
Louis Naeyaert erg blij met zege in Brugge (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Louis Naeyaert en Sara Van De Vel winnen bloedhete klassieker in Brugge

Louis Naeyaert en Sara Van De Vel hebben in exotische omstandigheden de overwinning behaald in de kwarttriatlon van Brugge. Voor Louis Nayaert was het al de derde zege van het seizoen. Nadat Kenneth Vandendriessche lange tijd aan de leiding lag kwam hij in het tweede loopdeel alsnog over de Itzu – atleet. Bij de dames was andermaal Sara Van de Vel aan het feest die zo haar LTTD-team een mooie twee op twee schonk in Brugge. 

Vandendriessche indrukwekkend op de fiets

Kenneth Vandendriessche leidt op de fiets (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Na het zwemmen bleven de verschillen bij de mannen vrij beperkt. Tot halfweg het fietsen lag Hannes Callebaut aan de leiding maar die zag dan zijn trainingsmakker Vandendriessche voorbij stormen. Callebaut kreeg snel daarna het gezelschap van thuisatleet Louis Naeyaert maar op de fiets was er niemand opgewassen tegen Vandendriessche.

Probleem met schoen bij Kenneth (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Met een bonus van meer dan twee minuten kwam hij de wissel binnen maar daar ging het helemaal mis. Vandendriessche kreeg zijn loopschoenen niet aan en verliet de wissel met een schoen in de hand en verloor zo kostbare tijd.

Naeyaert in opperste extase

Podium met Kenneth, Louis en Tim (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Bij Louis Nayaert verliep alles vlekkeloos en hij kon jacht maken op Vandendriessche. Ook in het lopen verliep niet alles top bij de leider, Kenneth kreeg te maken met maagkrampen en zag zo Naeyaert steeds dichterbij komen. Halfweg het lopen was de aansluiting een feit en meteen ging de LTTD-atleet erop en erover. Nadat Louis Naeyaert al enkele keren dit jaar aan het feest was schonk hij zichzelf misschien wel de mooiste overwinning door in zijn eigen Brugge te zegevieren. Tim Brydenbach mocht als derde mee op het podium.

Deldaele pech, Van de Vel triomfeert

Charlotte Deldaele op kop op de fiets in Brugge (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Charlotte Deldaele kwam als eerste uit het water. Maar eenmaal op de fiets deelde ook zij in de brokken en materiaalpech zorgde ervoor dat zij niet voluit kon gaan op de fiets. Sara Van de Vel was op de fiets genadeloos en liet het volledige pak achter zich, ook Ine Couckuyt kon haar de zege niet meer ontfutselen.

Podium met Ine, Sara en Charlotte (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Van de Vel maakte het feestje voor haar team dus compleet en knoopt zo aan met een nieuwe glansprestatie. Couckuyt eindigde op twee en een zeer ontgoochelde Deldaele moest tevreden zijn met de derde plaats.