Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle ‘Gains’ of hoe als internationale triatlon fan zijn naam uit te spreken…
Jelle Geens op het podium in Montreal (foto: ITU/Wagner Araujo)
Opvallend

Jelle ‘Gains’ of hoe als internationale triatlon fan zijn naam uit te spreken…

Vorig weekend gebeurde eindelijk waar wij al een tijdje op hoopten: de definitieve doorbraak van triatleet Jelle Geens op het allerhoogste niveau. En dat is de rest van de wereld ook opgevallen, maar de internationale commentatoren en de triatlonfans hebben het met 1 ding bijzonder moeilijk… Hoe spreek je nu in het Engels precies de naam Jelle ‘Gains’ uit? Ons interview in Leeds bracht op Slowtwitch opheldering… 🙂

Aanleiding tot de hilarische commentaren op Slowtwitch was de foutieve uitspraak van commentator Emma Carney die Jelle Geens benoemde als Jelle Greens. Een aantal slowtich’ers kwamen met de Engelse term ‘Gains’ op de proppen en op zich zitten ze daarmee redelijk dicht in de buurt. Vroeger hoorden we ook al regelmatig iets wat op ‘Jeans’ leek. Op het forum hebben ze het ook over HReens, een soort van Germaanse vorm om de G uitgesproken te krijgen. Gelukkig was er iemand die ons interview met Jelle in Leeds erbij haalde om ze te tonen hoe je Jelle gewoon als Jelle Geens in het Vlaams uitspreekt 🙂

Lees hier alle commentaren op Slowtwitch (tussen de verschillende posts door)

Dit weekend gaat Snelle Jelle aan de slag in de World Triathlon Series in Hamburg, zaterdag in de sprinttriatlon, zondag op het WK Mixed Team Relay met de andere Belgian Hammers Marten Van Riel, Claire Michel en Valerie Barthelemy. Onze Gert-Jan D’haene is erbij in Hamburg en zal het allemaal van zeer nabij volgen voor ons. Houd dus zeker 3athlon.be in de gaten dit weekend 😀