Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens schrijft opnieuw geschiedenis, Marten Van Riel na valpartij knap
Jelle Geens op het podium van de WTS in Hamburg in 2019 (foto 3athlon.be/Gert-Jan D'haene
Nieuws

Jelle Geens schrijft opnieuw geschiedenis, Marten Van Riel na valpartij knap

Jelle Geens heeft voor de tweede week op een rij voor een knalprestatie gezorgd. In de WTS van Hamburg knalde ‘snelle Jelle’ naar een derde plaats en dat na zijn eerste overwinning vorige week in het circuit. Marten Van Riel bevond zich ook in de kopgroep toen een valpartij voor hem roet in het eten strooide. Hij keerde alsnog terug naar het front en werd knap negende.

Grote kopgroep breekt in twee na val

Na het zwemmen ontstond meteen een grote kopgroep van meer dan 30 atleten met daarbij alle favorieten met daarbij beide landgenoten. Maar in de tweede ronde kwam er aan de kop van de wedstrijd een grote valpartij tot stand waarbij WTS-leider Alarza en Schumann de voornaamste slachtoffers waren. Ook Van Riel deelde in de brokken en was meteen op achtervolgen aangewezen. Als een van de weinigen kon hij de kloof dichten (en dat met een gebroken kader) richting de kopgroep maar dat vergde wel heel wat energie.


Jelle Geens sprint naar podium

Een omvangrijke groep begon aan de laatste run van 5km. Daarin ging het meteen hard en al snel kwam een zestal met Luis, Birtwhistle, Mola en onze Jelle Geens aan het front. Tot op 500 meter van de streep bleven ze samen maar toen zette Birtwhistle samen met Luiz hun eindsprint in. Geens probeerde nog als derde mee te glippen maar het tweetal was gaan vliegen. In een beklijvende eindsprint haalde de Canadees Birtwhistle het voor Luiz die wel de nieuwe leider wordt in de WTS – ranking. Jelle Geens moest opnieuw een sprint leveren met wereldkampioen Mola maar opnieuw trok onze landgenoot aan het langste eind en mag zo als derde mee op het podium, opnieuw een topresultaat. Marten Van Riel toonde een staaltje van doorzettingsvermogen en werd knap negende, een resultaat waar zonder die val veel meer inzat.