Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deelnemer Bodensee Megathlon overlijdt tijdens zwemonderdeel
Triatleten in open water (foto: 3athlon.nl/Romy Louise van Schooneveld)
Nieuws

Deelnemer Bodensee Megathlon overlijdt tijdens zwemonderdeel

Treurig en minstens even schokkend nieuws van de organisatie van de Bodensee Megathlon: één van de 2.000 deelnemers is afgelopen weekend tijdens het zwemonderdeel overleden. ,,We zijn ontzettend aangeslagen en zijn in gedachten bij de familieleden en vrienden van het slachtoffer”, aldus de organisatie in een eerste reactie. Het gaat om een 57-jarige atleet uit het Duitse Radolfszell…

Zwemmen, fietsen, skeeleren, mtb, lopen

Bij de Bodensee Megathlon zwemmen deelnemers 1.5 kilometer, fietsen ze 40,9 kilometer, skeeleren ze 19 kilometer, leggen ze 35,8 kilometer op de mountainbike af om vervolgens nog 10.2 kilometer hard te lopen. De overleden atleet kwam echter niet verder dan zeshonderd meter zwemmen, toen hij plotseling onder water verdween.

Reddingsdiensten massaal aanwezig

De reddingsdiensten werden volgens de organisatie onmiddellijk gewaarschuwd en gingen met maar liefst tien boten ter plaatse. Naast de reddingsboten werden negen duikers, een reddingshelikopter en een drone ingezet om de zwemmer te zoeken. Pas een paar uur later werd het inmiddels overleden slachtoffer onder water gevonden.

Wedstrijd meteen gestaakt

,,Dit was een grote schok voor het hele organisatieteam”, aldus de organisatoren die de wedstrijd meteen staakten. ,,De sportieve resultaten waren na dit incident niet meer relevant. We wensen de nabestaanden en vrienden van de overleden zwemmer heel veel sterkte toe en betuigen ons diepste en meest oprechte medeleven.”

Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie aangekondigd dat er geen nader onderzoek zal worden gedaan naar het noodlottig ongeval, omdat er geen tekenen zijn van nalatigheid en er dus wordt uitgegaan van een medische noodsituatie.

Meeste overlijdens in zwemmen

Een maand geleden overleden ook twee triatleten tijdens het zwemonderdeel in de 70.3 Ironman Wisconsin. Toen hadden we ook aandacht voor een Amerikaans onderzoek over het aantal overlijdens in triatlons…