Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kalender World Triathlon Series 2020 aangekondigd, Grand Final in augustus
Jelle Geens op het podium van de WTS in Hamburg in 2019 (foto 3athlon.be/Gert-Jan D'haene
Nieuws

Kalender World Triathlon Series 2020 aangekondigd, Grand Final in augustus

De ITU, de International Triathlon Union, heeft dinsdag de agenda bekendgemaakt van de World Triathlon Series 2020. Die bestaan volgend jaar uit zeven triatlons, met start in Abu Dhabi op 6 en 7 maart en einde met een heel vroege Grand Final in Edmonton van 21 tot en met 23 augustus. Mogelijk komt er nog een achtste manche bij.

De planning van de WTS ziet er anders dan uit andere jaren en dat heeft er natuurlijk vooral mee te maken dat op 27 en 28 juli de individuele triatlons en op 1 augustus de Mixed Team Relay gehouden worden op de Olympische Spelen in Tokio. De Mixed Team Relay komt overigens drie keer aan bod: in Abu Dhabi, in Chengdu (als olympisch kwalificatie-event) en het WK in Hamburg. Hamburg is samen met Leeds overigens de enige Europese manche van de WTS 2020.

Volledige WTS kalender 2020

• Abu Dhabi, UAE – March 6-7 – Sprint and Mixed Relay
• Bermuda – April 18-19 – Olympic
• Chengdu, China – May 9-10 – Mixed Relay Olympic Qualification Event
• Yokohama, Japan – May 16-17 – Olympic
• Leeds, Great Britain – June 6-7 – Olympic
• Hamburg, Germany – July 11-12 – Sprint and Mixed Relay World Championships
• ITU Grand Final – Edmonton, Canada – August 21-23 – Olympic

Grand Final valt erg vroeg

Met de toewijzing van de Grand Final aan het Canadese Edmonton moest er ook geschoven worden met de finalewedstrijd en het WK voor age groupers. Normaal vindt de Grand Final meestal in september plaats, maar in Edmonton wordt het dan al snel te koud om een triatlon te organiseren. En dat betekent dus dat de Grand Final op nauwelijks drie weken van de Olympische Spelen valt.