Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Memorial Benny Vansteelant geannuleerd wegens te weinig duatleten
Duathlon

Memorial Benny Vansteelant geannuleerd wegens te weinig duatleten

Bijzonder triest nieuws uit Torhout, waar Joerie Vansteelant maandag bekendmaakte dat de Memorial Benny Vansteelant op 1 september geannuleerd wordt. Duatlon heeft het al een tijdje moeilijk in ons land en ook nu bleef de interesse van deelnemers uit. “Omwille van het schrijnend aantal inschrijvingen twee weken voor de Memorial Benny Vansteelant, werd beslist om alle wedstrijden te annuleren,” klinkt het vanuit Torhout.

“Slechts 77 deelnemers”

“Zowel de inschrijvingen voor de jeugd- , recreatieve- en het Belgisch Kampioenschap duatlon lagen bijzonder ver van het verwachte aantal deelnemers,” legt Joerie uit. “De vorige edities telden een opkomst van 250 à 300 deelnemers, waar we dit jaar op één week voor het afsluiten van de inschrijvingen op slechts 77 deelnemers konden rekenen.”

“Konden budgetair niet anders”

Vier jaar geleden namen Joerie, zelf ex-wereldkampioen en broer van de betreurde Mr Duatlon Benny Vansteelant, en zijn vrouw de organisatie van de duatlon in Torhout over. “We hadden gehoopt om er terug een mooie herdenking van te maken, helaas konden we budgetair niet anders dan deze harde beslissing te nemen,” aldus Joerie.

Nieuwe klap voor duatlonsport

Duatlon zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Alleen de duatlon van Halle is de uitzondering die de regel bevestigt, maar bij andere organisaties is het moeilijk om de deelnemersaantallen van weleer te halen. Parallel aan de immer groeiende populariteit van triatlon, lijkt de interesse voor duatlon op een echt dieptepunt te zitten, terwijl ons land nog altijd hofleverancier is van internationale toppers.

Opnieuw geen BK duatlon

De annulering van de Memorial Benny Vansteelant is ook een streep door de rekening van de topfavorieten voor het Belgisch kampioenschap. Voor de tweede keer in drie jaar tijd is er dus geen BK duatlon. Op sociale media uiten sommigen hun frustraties. Maar het wordt volgens ons hoog tijd om een duatlon-commissie in het leven te roepen om te kijken welke maatregelen kunnen genomen worden om het voortbestaan van de sport te garanderen in de toekomst. Wij zijn met 3athlon.be alvast vragende partij om deel uit te maken van zo’n commissie.