Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
En daar is nummer 8 voor Katrien Maes, een nog altijd niet helemaal fitte ‘Machine’…
Katrien Maes won in 2019 de triatlon (die een duatllon werd) van Weiswampach (foto: 3athlon.be)
Nieuws

En daar is nummer 8 voor Katrien Maes, een nog altijd niet helemaal fitte ‘Machine’…

Afgelopen weekend kwam triatlete Katrien Maes als eerste uit het water in de internationale kwarttriatlon van Weiswampach, zag ze in het fietsen een concurrente dichterbij komen, maar liep ze alsnog naar de achtste overwinning van het seizoen. Daarmee is de 3PT-triatlete de onbetwiste zegekoningin van dit triatlonseizoen in Belgie. De vraag is waar dat in 2019 gaat eindigen voor ‘De Machine’ zoals je liefkozend op training genoemd wordt? En dat voor een triatlete die in mei pas kon beginnen te trainen in het lopen. Als ze een goeie winter doormaakt, mogen de triatletes aan de Belgische top stilaan beginnen vrezen.

Lopen nog niet op topniveau

“Mijn lopen is de laatste weken wel verbeterd,” vertelde Katrien ons in de voorbeschouwing op het BK in Wuustwezel, waar ze vijfde werd. “Maar door mijn blessure tot en met mei is mijn lopen niet op zijn beste niveau. Al ben ik wel in de best mogelijke conditie op dit moment. En daarbij nog genomen dat ik full-time werk 50u in de week. Als ik wil trainen is het om 6u s ochtends of 20u s avonds,” aldus Katrien twee weken geleden.

Zes minuten voorsprong

Ondertussen dikte ze de teller van haar aantal triatlonzeges aan tot acht stuks na alweer een sterke prestatie in Weiswampach. Ook in Luxemburg ging ze weer van start tot finish aan de leiding. Op het zware loopparcours zette ze zelfs de tweede looptijd neer. En met een eindtijd van 2u18’33 won ze overtuigend met net geen zes minuten voorsprong op Emma Claisse en de Luxemburgs-Nederlandse Haitske Overbeek. Kelly Decaluwe werd er overigens vierde, maar al op meer dan tien minuten.

Nieuwe Joke Coysman?

Katrien blijft er voorlopig bescheiden bij, maar stilaan komt wel de kaap van tien overwinningen in zicht en mogen we haar stilaan de nieuwe Joke Coysman noemen. Die kreeg haar bijnaam Madam 19 na 19 overwinningen in 1 seizoen. Zo ver is Katrien Maes (nog) niet. Deze week vierde de triatlete uit Sint-Niklaas haar 26ste verjaardag. Met een goede winter mogen we ze in 2020 helemaal bij de Belgische triatlontop rekenen.

Magnien klopt Baumans

Axel Baumans 2de in Weiswampach (foto: 3athlon.be)

In Weiswampach was het overigens ook een Belgisch feestje bij de mannen. Topfavoriet Sander Heemeryck had een mindere dag, maar age group wereldkampioen v an 2017 Axel Baumans en de Franse TRIGT’er Dylan Magnien namen de favorietenrol met verve over. Ze gingen er met zijn twee vandoor en in het lopen won halve Belg Dylan Magnien van zijn jongere collega. Magnien kwam na 1u59’54 over de streep. Exact 16 seconden later werd Baumans tweede. De Duitser Nick Ziegler bleef als enige nog uit de greep van een aanstormende Sander Heemeryck, die in 2u05’10 vierde werd.

Uitslagen Weiswampach 2019