Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandecasteele op overmacht in Zele
Duathlon

Vandecasteele op overmacht in Zele

Angelo Vandecasteele (3MD-Veldeman) ging gisteren in Zele met de winst aan de haal. Van start tot finish trok de Moerzekenaar solo op pad, met enkel duo’s rond hem (die nog uit hun pijp moesten komen om hem af te houden).

Na de eerste run had Vandecasteele ruim een minuut voorsprong op lokaal atletiektalen Bjarne Rasschaert. Op de fiets was het onderhoudend tempo draaien tot de duo’s kwamen aansluiten – een tactische keuze: “de wedstrijd was samen met de duo’s dus die bepalen ook een beetje mee de koers vooral op de fiets. eenmaal Op de fiets heb ik gewoon vlot tempo gehouden en na 27km kwamen drie duo’s aansluiten. Gewoon de beurten meegedraaid en laatste run gecontroleerd afgewerkt.” De laatste run kon Angelo controleren, met vier minuten voorsprong op de dichtste achtervolger. Rasschaert werd tweede, Jasper Sodermans derde.

Bij de dames werd het een strijd tussen Lotte Claes (3PT) en Maurene Ricour. Maurene kon bij de eerste run onmiddellijk een groot gat maken, maar Lotte wist terug te vechten en terug te keren op de fiets. De laatste run was beslissend, wederom in het voordeel van Ricour. Ann De Muer werd derde.