Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goetstouwers en Verstuyft winnen eerste 111 triathlon in Deinze
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

Goetstouwers en Verstuyft winnen eerste 111 triathlon in Deinze

Met Stenn Goetstouwers en Katrien Verstuyft kreeg Deinze 2 winnaars van internationale klasse die de erelijst van deze nieuwe formule openen. De organisatie gooide het voor deze editie over een andere boeg en wijzigde de gekende halve triathlon naar een 111 wedstrijd waar de atleten 1km zwemmen, 100km fietsen en 10km lopen voor de kiezen kregen.

Goetstouwers en Pareyn leiden de dans

In het zwemmen was het al snel duidelijk dat Stenn Goetstouwers en Pamphiel Pareyn de twee sterkste mannen waren in de race. Tot 75 kilometer in het fietsen bleven de twee bij elkaar in de buurt maar in de laatste fietsronde schakelde ‘de tank van Wuustwezel’ nog een versnelling hoger en daar had 3MD-atleet Pareyn niet meteen een antwoord op. Met ruim een halve minuut voorsprong dook Goetstouwers de wissel binnen.

De tank weet van geen ophouden

In het lopen ging Goutstouwers verder op zijn elan en bouwde gestaag zijn voorsprong verder uit. Ook de loden hitte (waardoor we oa een oprukkende Jan Petralia uit de race zagen verdwijnen ) kon hem niet tegenhouden en zo knalde Stenn Goetstouwers na Jabbeke naar een tweede zege op een rij. Benieuwd wat dat gaat geven in de Zwintriatlon waar hij het mag opnemen tegen zijn teamgenoot en olympiër Marten Van Riel. Pamphiel Pareyn werd een hele mooie tweede op anderhalve minuut. In de achtergrond om de derde plaats leek het een tweestrijd te worden tussen Matthias Allegaert en Sanne Swolfs. Swolfs kende een snelle wissel en begon als derde aan de 10 lopen maar in de tweede loopronde ging Allegaert hem voorbij en mocht zo als derde mee op het podium. Whytic Priem werd alsnog vierde voor Sanne Swolfs.

Foto Bjorn Wambeke

Katrien Verstuyft duldt geen tegenstand

Bij de dames was er geen spanning om de zege. Katrien Verstuyft stak er met kop en schouders bovenuit. Al van bij het zwemmen nam ze ruime afstand op de rest van het pak waar Charlene Ottevaere op meer dan een minuut als eerste achtervolgster uit het water kwam. In de achtergrond troepte alles wat samen maar op Verstuyft stond geen maat en bij iedere doortocht op de Grote Markt zagen de toeschouwers dat haar voorsprong telkens groter werd op de rest.

Met meer dan 10minuten voorsprong begon ze aan de afsluitende loopproef om zo op een overtuigende manier de zege in Deinze te grijpen. Charlene Ottevaere beschikte daarachter over de snelst loopbenen en werd op ruime afstand tweede. Een verrassende Hélène Vander Massen mocht verrassend als derde mee op het podium voor Deborah Ghyselen.

Foto Bjorn Wambeke


Ultrakid ook op de afspraak

Ook Nico de Neef en Ultrakid Johannes verschenen in Deinze aan de start. De twee maken van verschillende wedstrijden in België gebruik om extra ervaring en uiteraard trainingskilometers op te doen met het oog op het absolute doel: de Ultratriathlon van Israël later dit jaar.