Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Suetens en Xenia Luxem winnen kwarttriatlon van Viersel
Xenia Luxem wint in Viersel in 2019 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Tom Suetens en Xenia Luxem winnen kwarttriatlon van Viersel

Het festivalweekend van het Kempisch Triatlon Team is in Viersel op passende wijze afgesloten met de overwinning van KTT-atlete Xenia Luxem en ’s ochtends bij de mannen ex-KTT’er en man van de streek Tom Suetens. Bart Heylen won de wedstrijd bij de masters.In de afsluitende sprinttriatlon trokken Pieter Luyckx en Noor Van Riel aan het langste eind.

Na de jeugdwedstrijden, de T3 Series en de trio-triatlon op zaterdag was het zondag aan de liefhebbers van de kwartafstand. Om 10u15 mochten de mannen onder de veertig eraan beginnen met 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Het was heet in Viersel, tegen de 30 graden aan en nauwelijks een zuchtje wind. Daardoor kregen we een lastige, maar ook snelle wedstrijd. Na een sterk zwemnummer kregen we Adam Lambrechts, Martijn Dekker en Tom Suetens op kop.

Het mannenpodium in Viersel (foto: 3athlon.be)

Geen maat op TurboTom Suetens

De drie bleven buiten schot van een groepje achtervolgers en legden de 40 km fietsen af in minder dan een uur. Na 57 minuten begon TurboTom Suetens als leider aan het looponderdeel. Martijn Dekker volgde als tweede en Adam Lambrechts moest al snel de rol lossen, maar zou knap doorgaan met een vierde plaats tot gevolg. Alleen Lander Dircken kwam nog terug uit de achtervolgende groep, maar meer dan een derde plaats zat er niet meer in. Vooraan ging het tussen Tom Suetens en Martijn Dekker.

De leider werd voortgestuwd door het thuispubliek en won de kwarttriatlon in 1u53’41. Op 1’05 pakte Martijn Dekker voor het ITZU Triteam de tweede plaats. Lander Dircken werd derde in 1u58’34 en Adam Lambrechts werd vierde in 1u59’27. De jonge Jorre Van De Weyer werd knap vijfde in 2u00’10.

Indrukwekkende solo van Xenia Luxem

Ook bij de vrouwen was er met een watertemperatuur van 23,5 graden een non-wetsuit swim. Xenia Luxem volgde vlak na een grote achtervolgende groep die niet ver achter 3 leidsters, Britt Heirman, Femke Kiekens en Shelsea Weyn volgden. De concurrentes wisten dan al hoe laat het was. Xenia stormde op de fiets naar voor en passeerde al halfweg met ruime voorsprong. Ze maakte het mooi af en pakte een verdiende overwinning in 2u05’13.

Voor de tweede plaats kregen we nog een spannende strijd. Britt Heirman trok zich op aan de overwinning eerder op de dag van haar partner Tom Suetens en zette een topprestatie neer. Ze werd tweede in 2u10’12 met een halve minuut voorsprong op Mieke Suys, een week na Gent opnieuw op het podium. Evelyne Bosch werd vierde, voor de verrassing van de dag. Marika Cloetens van Tribe pakte een knappe vijfde plaats.

Hugo Van Hamme klopt Kris Marien

In de aparte masters wedstrijd won thuisatleet Bart Heylen voor de verrassende Arnaud Laumen en Jeroen Van Overmeire. Maar het was vooral uitkijken naar de strijd bij de M50. Daarin haalde professor Hugo Van Hamme het van legende legende Kris Marien, helemaal in vorm voor de thuiswedstrijd in Balen volgende week. Stefaan Lanszweert werd derde.

Pieter Luycxk en Noor Van Riel

Het triatlonweekend werd afgesloten met de recreatieve sprinttriatlon waarin Pieter Luyckx won voor Joris Aerden en Troy Kiveryn. Bij de vrouwen haalde Noor Van Riel, de zus van onze internationale topper Marten, het in een sterk loopnummer van Melanie Massant en Ellen Swaenen.

Uitslagen Viersel 2019