Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Helga Sibick pakt winst in volledige Ironman Vichy, Tim Brydenbach tweede
Tim Brydenbach op weg naar de tweede plaats in Ironman Vichy (foto: 3athlon.be/Amandine Gilson)
Nieuws

Helga Sibick pakt winst in volledige Ironman Vichy, Tim Brydenbach tweede

Het is een van de populairste Ironman triatlons onder de Belgen en ook zondag waren onze landgenote top in de Ironman van Vichy, met een schitterende tweede en vijfde plaats voor streekgenoten Tim Brydenbach en Tim Baelus, maar vooraal met de schitterende overwinning van Helga Sibick en de derde plaats van Lies Vermont bij de vrouwen.

Voor Brydenbach was het de tweede kans op een Hawaii-ticket. Twee jaar geleden liet hij het slot aan zich voorbijgaan omdat hij papa werd. Zondag werd hij tweede overall en won hij de M35 age group, goed voor dat langverwachte ticket voor Hawaii 2020. Laatbloeier Helga Sibick domineerde de wedstrijd bij de vrouwen en won met meer dan elf minuten voorsprong.

Helga Sibick wint de Ironman Vichy (foto: 3athlon.be/Amandine Gilson)

Helga Sibick met elf minuten voorsprong

Helga Sibick is pas op latere leeftijd met triatlon begonnen en merkte met een topprestatie in Brasschaat een tijd geleden dat ze aanleg heeft voor de lange afstand. In de Ironman van Vichy was de kopdame van het Triatlon Team Edegem (met 3athlon.be sponsor Cornelis Bedding op de truitjes) duidelijk de snelste. Ze won overtuigend de age group only Ironman in 9u50’21. Daarmeer had ze meer dan elf minuten voorsprong op de Francaise Alice Meigne, die in 10u01’32 tweede werd. Lies Vermont won haar age group met een derde plaats overall in 10u13’25.

Brydenbach twee jaar later naar Kona

Tim Brydenbach maakte er een goeie wedstrijd van, maar stootte op een snelle Franse triatleet. De 25-jarige begon als eerste in de marathon en bouwde zijn voorsprong op Brydenbach verder uit. Luc Gabison won in 8u42’51. Tim controleerde zijn eigen wedstrijd en liep vlot naar de winst bij de M35 in 8U49’55, goed voor de tweede plaats overall en een ticket voor Kona volgend jaar.

Het Belgisch feestje werd compleet gemaakt met de knappe vijfde plaats overall van Tim Baelus. De Kempische triatleet finishte in 9u10’22 als derde bij de M30, vlak voor nog een Belgische triatleet: Nicolas Sapieha, die in 9u10’43 over de streep kwam.

Net zoals bij de 70.3 brengen we van de volledige Ironman Vichy de komende dagen nog updates van alle straffe Belgische age group prestaties…