Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel haalt het van Sara Van De Vel in battle of the sexes in Zwintriatlon
Marten Van Riel in 2019 winnaar van de Zwintriatlon in Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Marten Van Riel haalt het van Sara Van De Vel in battle of the sexes in Zwintriatlon

Marten Van Riel heeft de 21ste Zwintriatlon in Knokke-Heist gewonnen, drie dagen na zijn negende plaats in de Grand Final in Lausanne (en vijfde plaats in de eindstand van het WK) en voor het eerst dit seizoen op zijn Trek-tijdritfiets. In de battle of the sexes ging de poulain van Marc Herremans over leidster Sara Van De Vel in de laatste kilometer. Zo streek Van Riel nog een extra premie van 1.000 euro op.

Marten Van Riel heeft er een topseizoen opzitten. Binnenkort mag hij met een wildcard opgenomen in de Super League triatlon in Jersey, maar drie dagen na het WK in Lausanne wou hij absoluut voor eigen volk meestrijden in Knokke-Heist. Het was overigens al ruim vijf jaar geleden dat hij nog in dezelfde wedstrijd streed als ploegmaatje Stenn Goetstouwers. Die mocht in Knokke-Heist mee op het podium, maar achter een sterke Tom Suetens.

Marten Van Riel (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Turbotom ging als enige mee in de voeten van Marten Van Riel in de 1.000 meter zwemmen in de Damse Vaart in Sluis. Stenn Goetstouwers voerde het achtervolgende groepje aan met Kjel De Hertog en de Rus Alexander Bryukhankov. Stijn Goris ging aan kop van een volgende grote groep.

In het fietsen gooide Marten Tom los, maar meer dan veertig seconden vrijheid kreeg hij niet. En in de slotfase kwamen Stenn Goetstouwers en Tom Suetens samen in de achtervolging en bedroeg het verschil nauwelijks een halve minuut.

Sara Van De Vel in de Zwintriatlon (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Bij de vrouwen was Sara Van De Vel aan een sterk nummer bezig. De internationale topper op de lange afstand fietste serieus weg van viervoudig winnares Katrien Verstuyft en de Russische vrouwen van de militaire ploeg. Sara liep onbedreigd naar de overwinning voor de Russin Anastasia Gorbunova. Katrien Verstuyft pakte na vier overwinningen opnieuw een podiumplaats.

In de battle of the sexes leek het opnieuw een overwinning voor de vrouwen te worden, maar in de laatste km ging Marten nog voorbij aan Sara Van De Vel zodat de stand tussen de vrouwen en de mannen weer gelijk staat op 6-6.

Marten Van Riel won in 1u49’09 met uiteindelijk 1’05 voor op Tom Suetens. Stenn ‘De Tank’ Goetstouwers werd derde in 1u51’38. Bryukhankov werd vierde, voor een sterke Kjel De Hertog. Lander Dircken werd zesde voor Stijn Goris en David De Grooff.

Gert-Jan D’haene in actie in Knokke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Onze Gert-Jan verloor uiteindelijk 23′(11 op Marten Van Riel in onze 3athlon.be battle tussen de twee triatleten van de Belgische Militaire Ploeg. Die klopten de Russen en de Duitsers in de CISM militaire triatlon.