Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde debuteert op WK Ironman 70.3 in ‘zijn’ Nice : “Niets te verliezen.”
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

Frederik Van Lierde debuteert op WK Ironman 70.3 in ‘zijn’ Nice : “Niets te verliezen.”

Frederik Van Lierde moeten we aan jullie uiteraard niet voorstellen. De sportman van het jaar 2013 (dankzij zijn zege op Hawaii) kan terugblikken op een geweldige carrière. Toch is het des te merkwaardig dat Fré in Nice voor het eerst aan de start staat van het wereldkampioenschap Ironman 70.3 . Maar als het dan toch moest gebeuren dan is deze locatie uiteraard de uitgelezen kan om dit toch te doen.

Fenomenaal startveld

“Nog nooit een WK 70.3 lijkt inderdaad merkwaardig maar met dat ze nu in Nice plaatsvindt wou ik er wel bijzijn. Het deelnemersveld oogt fenomenaal en daar ben ik zeker voor de organisatie alleen maar blij voor. Deze wedstrijd valt in volle voorbereiding richting de Ironman van Barcelona binnen vier weken dus geldt het zeker als een belangrijke waardemeter om te zien hoe het met mijn form gesteld is.”

Drie generaties van de Belgen aanwezig

“Ik geld uiteraard niet als een van de grote favorieten, daarvoor zijn hier genoeg namen aanwezig. Maar net zoals alle andere wedstrijd start ik hier in Nice met de ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen. Ook is het fijn dat met Pieter en Bart hier eigenlijk de drie generaties van ons land aanwezig zijn. We hebben op voorhand wel wat contact gehad en hoop dat we alledrie sterk voor de dag zullen komen zondag.”