Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Het fietsen was alles geven” – reacties van Diego Van Looy en Seppe Odeyn in Zofingen
Seppe Odeyn op kop van de kopgroep in het lopen in Zofingen in 2019 (foto: Powerman Zofingen)
Duathlon

“Het fietsen was alles geven” – reacties van Diego Van Looy en Seppe Odeyn in Zofingen

Met een gouden medaille voor Diego Van Looy en een vierde plaats voor Seppe Odeyn mogen onze Belgische mannen terugkijken op een geslaagd wereldkampioenschap Powerman duatlon in Zofingen. Wij kregen de twee Belgische toppers voor onze camera en uit hun reacties blijkt alvast een ding overeen te komen, het was diep gaan in het fietsen in een pittige wedstrijd…

Diego Van Looy: “Dit had ik zelf niet verwacht”

Een week voor de wedstrijd werd Diego nog aangereden op training. “Ik was zelfs niet zeker of ik zou kunnen starten,” vertelt Diego. “Twee dagen geleden heb ik een goeie looptest gedaan en ik voelde wel dat het goed ging komen. Ik ben blij als wereldkampioen.” Hij staat in een mooi rijtje nu naast Benny en Joerie Vansteelant, Koen Maris, Rob Woestenborghs en Seppe Odeyn.

Zofingen werd een nieuw hoofddoel voor Diego. “Na mijn hoogtestage ben ik iets te snel naar beneden gekomen en in Embrun had ik geen fut. Dus werd Zofingen het nieuwe hoofddoel en me toch te bewijzen. En nu win ik hier en word ik wereldkampioen, ik ben blij ja…”

Seppe Odeyn: “Terug aan de duatlontop”

Seppe Odeyn leek vooral tevreden met de vierde plaats. “Vorig jaar moest ik hier nog opgeven, nu voel ik dat ik toch weer terug ben aan de duatlontop, al waren er vandaag drie beter dan ik. Ik heb mee de wedstrijd gekleurd en heb alles gegeven om wereldkampioen te worden,” aldus Seppe.