Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olivier Godfroid na 3de plaats in Slovenie “WK in Taupo wordt hoofddoel 2020”
Nieuws

Olivier Godfroid na 3de plaats in Slovenie “WK in Taupo wordt hoofddoel 2020”

In de 70.3 Ironman van Slovenie-Istria gaven 21 Belgische triatleten het beste van zichzelf. Olivier Godfroid was onze beste landgenoot. De triatleet uit Antwerpen werd achtste overall in Koper en dat leverde hem een derde plaats op bij de M25 en een rechtstreekse kwalificatie voor het WK volgend jaar. “Dat WK 70.3 Ironman in Taupo wordt meteen mijn hoofddoel voor 2020…”

Olivier Godfroid pakte in 4u30’53 een achtste plaats overall bij de mannen in de tweede editie van de halve triatlon in Slovenie. “Ik kwam als twaalfde na 32’20 uit het water,” vertelt Olivier. “Wat volgde, was een zwaar fietsparcours met 1.250 hoogtemeters. Tijdens de 90 km fietsen voelde ik me vooral goed als het bergop ging en op elke helling haalde ik veel atleten in. Uiteindelijk heb ik gefietst in 2u28’47, dat was de vijfde tijd overall. Daardoor was ik opgeschoven naar de vierde plaats.”

“Hellingen begonnen door te wegen”

De 21 km lopen zou na een pittig fietsparcours voor veel atleten niet gemakkelijk worden. Bij Olivier bleef het goed gaan, al had hij in de tweede helft van de halve marathon toch ook wat last. “De eerste 10 km liep ik aan een tempo van 3’40 en ben zo opgeschoven naar de tweede plek. Maar in het laatste deel van de halve marathon begonnen de stevige hellingen door te wegen en heb ik nog een plaats moeten toestaan. Maar met 1u25’10 over de halve marathon was ik best tevreden. Zo eindigde ik als derde bij de M25, met een rechtstreeks ticket voor Taupo 2020. Dat wordt meteen mijn hoofddoel voor 2020,” aldus Olivier

Uitslagen 70.3 Ironman Slovenie 2019