Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laatste trainingen voor Bart, fiets van Hugo terecht en Nicolas aan het lopen
De mannen van MTT met 3de van links Nicolas Auverdin (foto: MTT)
Hawaii

Laatste trainingen voor Bart, fiets van Hugo terecht en Nicolas aan het lopen

Aloha Belgium… 3athlon.be is goed aangekomen in Kona, waar op zaterdag 12 oktober het wereldkampioenschap Ironman triatlon gehouden wordt. De hele week lang is Kona, op Big Island, in de band van de triatleten. Op onze eerste dag konden we vanuit ons Belgian House al wat nieuwtjes sprokkelen. Zo kregen we op onze eerste dag op Big Island goed nieuws van twee Belgische triatleten. De triatlonfiets van Hugo Van Hamme is eindelijk goed aangekomen. Nicolas Auverdin kwam vorige week op het eiland met een blessure toe maar heeft maandag voor het eerst weer wat kunnen lopen. En Bart Aernouts is aan zijn laatste trainingen begonnen.

Kona ademt deze week triatlon en dat is aan alles te merken, al waren er onderweg van New York naar Kona nog een paar Amerikanen die er vreemd van opkeken dat het volgend weekend het WK Ironman is en dat uw hoofdredacteur speciaal van Belgie naar Hawaii vliegt daarvoor. Gelukkig konden we ze elke keer wel duidelijk maken dat we nog niet de atletische bouw hebben om zelf deel te nemen, met de nadruk op ‘nog niet’ 🙂

De mannen van MTT op zwemtraining aan de pier in Kona

Nicolas Auverdin loopt weer

Wie wel de atletische bouw heeft en volledig voorbereid was om dit jaar te knallen, is Nicolas Auverdin. Nico blesseerde zich tijdens een botsing op training met een ontstoken slijmbeurs aan de knieschijf waardoor hij een aantal dagen niet mocht fietsen en lopen. Maandag ging hij 10 km lopen met de MTT-ploegmaten en dat verliep rustig maar vooral pijnvrij. En dat is goed nieuws voor Nico. Die van MTT zijn overigens met vier triatleten vertegenwoordigd in Kona en zijn daarmee de grootste Belgische club in Hawaii 🙂

Hugo Van Hamme blij dat fiets er is

Streekgenoot Hugo Van Hamme had maandagavond ook eindelijk goed nieuws. Hij kwam midden vorige week toe in Kona maar stond vruchteloos te wachten bij de bagage voor zijn fiets. Die was al bij de transfer in Frankfurt verloren gegaan. Paniek in het kamp van de Tribe-professor. Tot maandag de triatlonfiets alsnog opdook. “Hij is duidelijk in Frankfurt van de vrachtwagen gevallen en heeft wat in de regen gelegen, dat is er aan te zien. Er zijn wat sporen van schade, maar we krijgen het wel voor elkaar. Ik ben in elk geval blij dat ik mijn fiets heb,” aldus Hugo, die deze week nog zeker in ons 3athlon.be Belgian House zal passeren om de fiets door A Bloc te laten afstellen.

Kris Vermeiren nog goed getraind

Kris Vermeiren was de afgelopen dagen nog stevig aan het trainen. Hij komt deze week ook nog bij ons langs voor een uitgebreid interview. Dinsdag vind je 3athlon.be niet alleen aan Circle View Road waar ons eigen Belgian House staat, maar ook bij Humpy’s zijn we dinsdag tussen 13 en 15 uur aanwezig om de nieuwe Hawaii-shirts uit te delen aan de Belgische triatleten voor de Nations Parade op dinsdagnamiddag.

De trainingen van Kris Vermeiren

Rustige laatste trainingen voor Bart

Bart Aernouts is ondertussen bezig aan de laatste, rustige dagen in Kona. Maandag had hij een korte fietstraining en een evenement van On met nog wat andere pro-atleten. Dinsdag gaat hij nog even zwemmen aan de pier in Kailua-Kona en woensdag volgt nog een rustige looptraining. Wij spreken Bart deze week nog over zijn verwachtingen en vooral over zijn gevoel deze week in een alweer lekker warm Kona.