Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Titelverdediger Lange zonder coach in Hawaii: Al-Sultan mag land niet in
Faris Al-Sultan in 2018 nog bij Bob Babbitt
Hawaii

Titelverdediger Lange zonder coach in Hawaii: Al-Sultan mag land niet in

Patrick Lange, de regerende wereldkampioen Ironman die vorig jaar Bart Aernouts klopte in Kona, zal het zaterdag tijdens het verdedigen van zijn titel op Hawaii moeten stellen zonder zijn coach Faris Al-Sultan. Na aanscherping van de visumregeling, werd Al-Sultan de toegang tot Amerika geweigerd

Het is een toch wel opmerkelijk bericht, des te meer omdat Al-Sultan net als Lange de Duitse nationaliteit heeft. Toch komt Al-Sultan niet naar Hawaii, puur en alleen omdat zijn vader de Irakese nationaliteit heeft. ,,Met een Arabische naam kom je de VS niet meer in”, liet Al-Sultan zelf optekenen.

De coach van Lange is een boegbeeld binnen de sport: zo won hij de iconische race op Hawaii zelf in 2005, waarmee hij zich dus ook wereldkampioen kroonde, maar ondanks die status mocht hij het land niet in. Op social media komen er ondertussen heel wat steunbetuigingen binnen, al heeft Lange voorlopig vooral aandacht voor de race:

https://www.instagram.com/p/B3N8olphomk/
https://www.instagram.com/p/B3TAa2VhKnf/