Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironlakes schuift dag naar voor in 2020, voorlopig nog zonder Ironman label
Nieuws

Ironlakes schuift dag naar voor in 2020, voorlopig nog zonder Ironman label

Ironlakes, de nieuwe Belgische volledige triatlon aan de Lacs de l’Eau d’Heure krijgt een vervolgeditie in 2020, maar dan wel met een nieuwe datum. Na herhaalde opmerkingen van triatleten die vroegen waarom de wedstrijd niet op zaterdag kan plaatsvinden, hebben de organisatoren beslist om de Ironlakes op zaterdag 19 september 2020 te houden. In 2020 blijft het al zeker Ironlakes. “Het Ironman label zal ten vroegste voor 2021 zijn…”

De eerste Ironlakes halve en hele triatlons waren een enorm succes afgelopen september. Toen was er al sprake om er vanaf volgend jaar een 70.3 Ironman van te maken. Maar dat zal volgens de organisatie ten vroegste voor 2021 zijn. “We willen graag voor het Ironman label gaan om nog meer internationale uitstraling te krijgen,” vertelden Denis Detinne en Florian Badoux. “Maar volgend jaar kunnen we eerst zo verder groeien.” En dus mogelijk de inschrijfgelden lager houden dan bij een Ironman. Dat geldt zeker voor wie zich vroeg inschrijft. De inschrijvingen voor de 2020 editie openen over een paar dagen, op 3 november open…