Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon De Cuyper: “Reken op top-10 in China om Belgie  dichtbij podium te brengen”
Simon De Cuyper tijdens de zwemtraining in Wuhan (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Simon De Cuyper: “Reken op top-10 in China om Belgie dichtbij podium te brengen”

Zondag 27 oktober willen de Belgische triatleten de stunt van vier jaar geleden in Rio nog eens herhalen op de militaire wereldspelen in China. Of er opnieuw individueel zilver inzit, hangt vooral van de vorm van de dag af van Marten Van Riel. Maar het brons per ploeg herhalen, zou ook mooi zijn. Vlaggendrager Simon De Cuyper sprak met onze man ter plaatse over een verhoopte top-10 “Om de Belgische ploeg zo dicht mogelijk bij het podium te brengen…”

“Ik heb het vier jaar geleden al eens meegemaakt, maar hier in Wuhan is het veel beter aangepakt. Het is echt wel een groot sportevenement, met heel wat sterke landen die vertegenwoordigd zijn. Het heeft de allures van een olympisch dorp, zoals je dat ook op de Olympische Spelen vindt. Het is echt indrukwekkend en voor de atleten zeer comfortabel,” legt Simon uit.

“Eer om de Belgische vlag te dragen”

Simon De Cuyper mocht aan kop van de Belgische delegatie het stadion betreden bij de openingsceremonie. “Het is toch een hele eer om de vlag te dragen en de Belgische ploeg aan te voeren om het stadion in te wandelen. Dat was toch een speciaal moment waarvan ik erg genoten heb.”

“Weinig tijd om andere Belgen aan te moedigen”

Voor Simon is het bijna twee weken wachten tot hij aan de slag kan. “Enerzijds is het een voordeel, omdat we langer de tijd hebben om ons aan te passen aan de omstandigheden, de jetlag en het uurverschil. Anderzijds, het is de laatste dag, dan moet je wel echt lang op je honger zitten. Wij zijn alleen maar bezig met onze eigen wedstrijd en hebben dan weinig tijd om onze andere landgenoten te gaan aanmoedigen. We gaan toch 1 avond proberen om naar zwemfinales te gaan zien.”

“Individueel podium te hoog gegrepen”

Voor de triatlon zelf verwacht Simon een stevige wedstrijd, met een sterk deelnemersveld. “Er zijn heel veel deelnemers die ik ken vanuit de internationale ITU-top. Je hebt de sterke Fransen, de Russen, de Brazilianen, en wij hebben natuurlijk ook Marten Van Riel. Zelf vind ik een individueel podium te hoog gegrepen. Maar zeg nooit, nooit… Met een goeie dag kan er veel. Zelf reken ik op een top-10 plaats en alleszins een goeie prestatie om onze ploeg zo dicht mogelijk bij het podium te brengen. Met Marten, Kjel De Hertog en Jelle Clijsters hebben we een sterke ploeg dit jaar,” aldus Simon.