Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
185-triatleten van Marc Herremans met extra doel in 2020: Athletes For Hope
Het 185-team met hun Athletes For Hope project (foto: Marc Herremans)
Nieuws

185-triatleten van Marc Herremans met extra doel in 2020: Athletes For Hope

De triatleten van het 185-Sportoase-Cecemel team van Marc Herremans krijgen in 2020 een nieuwe uitrusting en een nieuwe uitdaging. Op zaterdagavond 23 november werd op een uitverkochte Gala-avond van Night To Walk Again het unieke en topsportoverschrijdende project ATHLETES FOR HOPE voorgesteld. In Technopolis Mechelen lanceerden olympisch triatleet Marten Van Riel en bezieler Marc Herremans het nieuwe warme project, waarbij 13 jonge atleten uit 4 verschillende disciplines kinderen die minder geluk hebben opnieuw hoop geven.

Zeven triatleten

Negen atleten in een Eliteteam en vier atleten in een U18 Development Team komen in 2020 in eenzelfde outfit naar buiten. Met toptriatleet Marten Van Riel, wielertalent Shirin van Anrooij en Belgisch kampioene BMX Bo van Tiggel heeft het project drie aantrekkelijke en bekende kopstukken. De triatleten vormen de grootste kern van het team, met naast Marten Van Riel en Shirin van Anrooij ook nog Hanne De Vet, Lynn Vermeiren, Kirsten Nuyes, Niek Heldoorn en Stenn Goetstouwers.

De 13 atleten kwamen op 15-jarige leeftijd onder de vleugels van het 185 Coaching Center terecht. 13 jonge atleten met de juiste normen en waarden die sindsdien op fysiek, mentaal en materieel vlak voor de volle 100% ondersteund worden. 

Staprobot voor kinderen

Dankzij de goede resultaten van deze atleten kunnen de partners van het team een bonus voorzien. Die bonus is niet voor de atleten zelf, maar dient om langzaam maar zeker een staprobot voor kindjes met verlamming of spierziekten aan te kopen. 

Dat gebeurt aan de hand van een kraslot: bij elke goede prestatie van de atleten krast het team één vierkantje van het kraslot weg, zodat de onderliggende foto geleidelijk aan zichtbaar wordt. Zodra de foto volledig onthuld is, kan de partner een staprobot aankopen en heeft het project (de samenwerking tussen partners en atleten dankzij het bonussysteem) kinderen een unieke kans gegeven om recht te staan en zelfs opnieuw te stappen.

Athletes for Hope combineert talentbegeleiding, topsportprestaties en steun voor kinderen met een beperking op een unieke manier. De Nationale Loterij is als hoofdpartner dan ook verheugd om dit warme project te ondersteunen.

Alle info vind je op de website www.athletesforhope.be