Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Belgisch succes in Ironman Cozumel, Tyler Butterfield wint in recordtijd
Nieuws

Geen Belgisch succes in Ironman Cozumel, Tyler Butterfield wint in recordtijd

Er waren drie slots voor het WK Ironman in Hawaii in 2020 in de Ironman van Cozumel, maar helaas heeft geen van onze Belgische pro’s een kwalificatie voor het WK Ironman kunnen binnenhalen. Frederik Van Lierde werd zesde en Pieter Heemeryck stapte uit na twee keer dikke pech in zijn debuut op de volledige afstand. Seppe Odeyn werd nog 20ste. Alexandra Tondeur viel net naast het podium bij de vrouwen. Tyler Butterfield brak het wedstrijdrecord na een snelle wedstrijd.

Ontgoocheling troef bij Pieter Heemeryck, die goed begonnen was aan de wedstrijd, maar door technische problemen met zijn versnellingsapparaat veel tijd verloor in de slotfase van het fietsen. In het lopen speelde een eerdere blessure deze week nog op. En dus werd het een teleurstellende opgave, al liet Pieter zien dat hij een toekomst heeft op de volledige afstand. “Er volgen nog kansen op Hawaii,” was zijn positieve reactie na alle pech.

Ondertussen was Frederik Van Lierde bezig aan zijn strijd om het podium. Hij begon als derde aan het lopen vlak na titelverdediger Weiss en een ontketende Patrik Nilsson die in de laatste 20km op de fiets van de kopgroep weg reed. De Zweed moest even later wel de race staken. Fré zag onder andere Butterfield hem voorbij lopen en toen even later de Argentijn Elias hem passeerde beseft hij dat het podium weg was. Fré bleef doorzetten en finishte als zesde.

Seppe Odeyn kende een sterke marathon en maakte daarin nog heel wat plaatsen goed. Na een dag lang zwoegen tegen de hitte en de wind op fiets nestelde hij zich knap binnen de top 20.

Alexandra Tondeur deed waar ze vooraf op hoopte: antwoorden met de benen. Als zesde begon ze in de marathon en daarin maakte ze nog twee plaatsen goed. Voor een podiumplaats bleek de top 3 wel te sterk waar Carrie Lester als winnares het podium op mocht. Maar met een vierde plaats mag onze landgenote terugblikken op een mooie prestatie